GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
16 Kasım 2023 Perşembe 16:20

Soyer 'çekincem yok' dedi ve ekledi: Keşke önseçim olsa!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “Örgütümüz çoklu yarış derse, mutlaka önseçim yapacağız” açıklamasıyla ilgili olarak “Keşke olsa” dedi ve ekledi: “Bu yöntemin uygulanmasını destekliyorum. Hiçbir çekincem yok. Önseçim zaten kurultayda her konuşmacının üzerinde durduğu, arzu ettiği bir şeydi. Önseçim yapılırsa memnuniyet duyarım” dedi.
Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, önseçimden de anketlerden de çekincesi olmadığını söyledi. Başkan Soyer, tüm belediye başkanları için yapılması planlanan anketten de olası bir önseçimden de rahatsızlık duymasının söz konusu dahi olmayacağını belirten Soyer, “Keşke önseçim olsa” dedi.

GENEL BAŞKAN ÖZGÜR ÖZEL NE DEMİŞTİ?
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, üç gün önce yapılan TBMM Grup toplantısında, önseçim kararından vazgeçmediklerini açıklamıştı. Mevcut belediye başkanlarını anketle ölçeceklerini, o başkanın halkın gönlünde yeri yoksa yeni aday belirleyeceklerini ifade eden Özel, “Örgütümüz çoklu yarış derse, mutlaka örgüt denetiminde önseçim yapacağız. Sandıktan kim çıkarsa onu adaylaştıracağız” demişti. 

SOYER: ÖNSEÇİM UYGULANMASI DÜŞÜNCESİNİ DESTEKLİYORUM
Egedesonsöz’e daha önce verdiği röportajda, adaylığıyla ilgili sürpriz yaşayacağını düşünmediğini dile getiren Başkan Soyer, önseçim ve anket yöntemleriyle ilgili şu değerlendirmede bulundu:
“Kesinlikle en küçük bir çekincem dahi olmaz, olamaz. Anketse anket, önseçimse önseçim! Hiç sorun değil. Memnuniyet duyarım. Belediye başkanları için bu yöntemin uygulanması düşüncesini destekliyorum. Zaten kurultayda bu konu, çok net biçimde, her konuşmacının ifade ettiği, arzu ettiği bir şeydi önseçim. Partinin tüm kurumsal kapasitesi de bence bunun arkasında duruyor. Keşke olsa!”