GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
3 Mayıs 2020 Pazar 15:24

Soyer açıkladı: 'Dünya İzmirliler Günü' ilan edildi!

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Sevgili İzmirliler. Bugünden itibaren 03.05 tarihi bizim için 'Dünya İzmirliler Günü’ olacak. 35 bizim için sadece plaka değil, sevda, özgürlük, neşe, coşku, demokrasi demektir.  O nedenle, Dünyanın dört bir yanındaki İzmirlilerle birlikte bugünü kutlayacağız” açıklamasını yaptı.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından kent için alınan tarihi bir kararı açıkladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, bundan böyle 3 Mayıs gününün Dünya İzmirliler Günü olarak kutlanacağını açıkladı.

Başkan Soyer, “Sevgili İzmirliler. Bugünden itibaren 03.05 tarihi bizim için 'Dünya İzmirliler Günü’ olacak. 35 bizim için sadece plaka değil, sevda, özgürlük, neşe, coşku, demokrasi demektir.  O nedenle, Dünyanın dört bir yanındaki İzmirlilerle birlikte bugünü kutlayacağız” dedi.

Soyer ayrıca, “Bu yıl pandemi nedeniyle olmadı ama her 3 Mayıs’ta İzmir’in sesini dünya duyacak. Dünya’nın her yerindeki İzmirlilere, bugün İzmir için ne yaptıklarını soracağız. 3.5.2021’e hazır olun...! Dünya İzmirliler Günümüz kutlu olsun” ifadelerini kullandı.