GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
15 Kasım 2023 Çarşamba 10:29

Sosyete patrondan üzümün başkentine sondaj!

Soyak Holding’e ait enerji şirketi Manisa Alaşehir’de üzüm bağlarının ortasında jeotermal kaynak arama için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan izin istedi.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – Türkiye’nin en verimli toprakları arasında yer alan Gediz Havzası’nda Manisa’da jeotermal elektrik santralleri için açılmak istenen verilen ÇED kararları yakın zamanda Danıştay’dan peş peşe dönerken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yeni bir projeyi daha işleme aldığını duyurdu.

Renk Yenilenebilir Enerji Anonim Şirketi’nin, Manisa’nın Alaşehir ilçesinde hayata geçirmek istediği 2022-AR-22 no’lu jeotermal kaynak arama ruhsatlı saha içerisinde 2’si reenjeksiyon amaçlı olmak üzere toplam 6 adet jeotermal derin arama sondajı çalışması yapmak için Bakanlık’tan izin istedi.



Proje tanıtım dosyasına göre şirket, çıkacak jeotermal akışkanın sıcaklık ve debi değerlerine göre sahada elektrik santrali kurmayı hedefliyor.  Şirket bu proje için 91 milyon TL'lik bir bütçe ayırmış durumda.

Ruhsat sahası, İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda tarım arazisi olarak kayıtlı iken sondaj yapılacak parsellerde üzüm bağları bulunuyor.



SOSYETİK PATRON
Renk Yenilenebilir Enerji Anonim Şirketi’nin ortakları arasında yer alan Erkut Soyak ise aynı zamanda Soyak Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde bulunuyor. Erkut Soyak uzun bir dönem magazin muhabirleri tarafından yakından takip edilen bir isimdi.