GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Şubat 2021 Perşembe 10:24

Sosyal medya bunu konuşuyor!

İzmir’de iki kişinin hayatını kaybettiği sel baskının yaraları sarılırken sosyal medyada AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ile CHP İl Başkanı Deniz Yücel’in fotoğrafları gündem oldu. İki fotoğrafın karşılaştırıldığı tartışmalarda Sürekli çizmelerle, Yücel ise elleri cepte mahalleleri geziyor. Konuyu haberleştiren hükümete yakın medya organlarının ise iki başkanın olaya yaklaşımını ele alması dikkat çekti.

EGEDESONSÖZ- İzmir’de büyük zarara neden olan su baskınları ve selin yaralarını sarmak için harekete geçen kurumların çalışmaları sürüyor. Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi, valilik ve ilçe belediyeleri seferber olurken taşan dereler ve tıkanan yerlerin açılması için iki gündür yoğun mücadele veriliyor. İZSU Genel Müdürlüğü ekiplerine çevre ilçelerde DSİ’ye ait araç ve ekipmanlarda destek verirken siyasi parti temsilcileri ve belediye başkanları da mahallelerde sorunları yerinde inceledi. Esnaf ve vatandaşlar zararların karşılanmasını istedi.

Sel görüntülerinin ardından sosyal medyada AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ile CHP İl Başkanı Deniz Yücel’in görüntüleri gündem oldu. Sel baskınının ilk günü Konak’ta incelemelerde bulunan ve mahalleyi gezen Sürekli’nin çizmeli görüntüleri ile CHP İl Başkanı Deniz Yücel’in sel baskınından bir gün sonra Bayraklı’daki elleri cepte inceleme yapan görüntüleri karşılaştırıldı. Birçok sosyal medya hesabında konu işlenirken hükümete yakın medya da konuyu gündemine taşıdı.

Öte yandan, sel baskınlarının ilk günü İl Başkanı Deniz Yücel’in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etmesi ve Ankara’dan gelmemesi haberlerin gündem maddeleri arasında yer aldı. Yücel’in kulis çalışmaları yapmak için Ankara’da olduğu anlatıldı.