GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
5 Mayıs 2021 Çarşamba 15:43

Sosyal hizmet uzmanlarından çağrı: 'Acil aşılama istiyoruz'

Sokağa çıkma kısıtlamasında en yoğun çalışan gruplar arasında yer alan sosyal hizmet uzmanları aşılama talebinde bulundu. Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği İzmir Şubesi yaptığı çağrıda, “Özel ihtiyaç sahibi grupların yüksek yararı için çalışanlara yönelik aşılama çalışmaları zaruridir” ifadeleri kullanıldı.
EGEDESONSÖZ- Başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere belediyeler ve çeşitli sivil toplum kuruluşları bünyesinde çalışan sosyal hizmet uzmanlarından aşı çağrısı geldi. Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği İzmir Şubesi sokağa çıkma kısıtlaması döneminde ve salgının zirve yaptığı dönemde en fazla kişiyle temas kuran mensuplarının aşılanmasını istedi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Pandeminin başından bu yana geçen bir yılı aşkın süredir sahada özel ihtiyaç sahibi gruplara yönelik sosyal hizmet çalışmaları yapan ve tespitlerde bulunan, erzak dağıtan, vefa destek gruplarında, il ve ilçe belediyelerinde, aile ve sosyal hizmetler il müdürlüklerinde çalışan meslek elemanlarına, dağıtım personellerine, şoförlerine, yardımcı destek personellerine, birebir müracaatçılarla temasta bulunanlara yönelik ivedikle aşılama yapılması gerekmektedir. Korunma, tedaviden önce gelir. Özel ihtiyaç sahibi grupların yüksek yararı için çalışanlara yönelik aşılama çalışmaları zaruridir. Yüksek risk altında çalışan personellerin aşılanmaları hususunda gereğinin yapılmasının takipçisi olacağız. Ben biz olduğumuzda benim”