GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
3 Mart 2024 Pazar 12:24

Sörf merkezinde yapılaşma kararına tepki: Alaçatı’nın idamı olacak!

İzmir’in dünyaca sörf alanlarında Alaçatı’da yapılan imar değişikliği ile birlikte yapılaşma koşulu 10 bin metrekareden 5 bin metrekare indirilirken Çeşme Çevre Platformu Sözcüsü Dr. Ahmet Güler kararı sörf alanının idam kararı olarak yorumladı.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi sınırları içinde kalan ve dünyaca ünlü sörf alanının imar planlarında geçtiğimiz günlerde kritik bir gelişme yaşandı. 

Alaçatı Turizm Merkezi 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ile 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama Planı’nın plan notlarında değişikliğe gidildi. 

Askıya çıkan imar planları ile birlikte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Alacatı’da sörf alanı olarak belirlenmiş alanlarda parsel bazında yapılaşma koşulunu 10 bin metrekareden 5 bin metrekareye düşürdü. Bakanlığın bu plan değişikliği ile sörf alanı olarak belirlenmiş alanlarda yapılaşmanın önü açıldı. 

Egedesonsöz’e açıklamada bulunan Çeşme Çevre Platformu Sözcüsü Dr. Ahmet Güler, Alaçatı’nın feda edildiğini belirterek  “Alaçatı sörf alanı olarak reserve edilmiş alanlarda 10 bin metrekarenin üzerinde çok fazla arsa yok. Sadece belediyenin 14 bin 500 metrekare bir alanı mevcut. Bölgede’ki arazilerin birçoğu 5000 metrekarenin altında olduğu için yapılaşma ve betonlaşmanın önü açıldı. Alaçatı feda edildi” dedi.

Alaçatı’nın yeni bir ilgi odağı olmaya geldiğini dile getiren Güler “Bilindiği gibi Alaçatı dünyanın en önemli sörf merkezlerinden birisi. Alaçatı, sörf, taş evler, eski yapıların korunması, Alaçatı kuş sulak alanı gibi bir çok özelliğinden dolayı bir cazibe, çekim merkezi oldu. Alaçatı yurt içi ve yurt dışı kaliteli turistlerin ilgi odağı oldu. Metropollerden bıkan insanlar Alaçatıyı mekan tuttu, hayatlarını Alaçatı’da geçirmeye başladılar.” ifadelerini kullandı. 

ALAÇATI BETON OLACAK
Alaçatı’nın idam kararının verildiğini ifade eden Güler “Şimdi derinden bir el uzandı ve alaçatının idam kararını verdi Bu karar bu bölgede inanılmaz bir yapılaşmanın önünü açacak ve Alaçatı beton olacaktır. Sörf alanlarıda başlayacak olan beton yapılaşma Alaçatı’yı bir sörf merkezi olmaktan tamamen çıkaracaktır.  Sörf ile adını dünyaya duyurmuş, Nadide bir turizm İlçesinin yok oluşunu hep beraber izleyeceğiz.” diye konuştu.