GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
19 Eylül 2024 Perşembe 15:25

Sophia’nın İEF'e maliyeti: 2 milyon 647 bin TL!

Bu yıl 30 Ağustos - 9 Eylül tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayan İEF’te, zaman zaman konukların karşısına çıkarılan yapay zeka robotu Sophia’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne maliyetinin 2 milyon 647 bin 744 TL olduğu açıklandı.

EGEDESONSÖZ - İzmir’in simgeleri arasında yer alan ve Türkiye’nin en önemli fuarlarından biri olan İzmir Enternasyonal Fuarı, bu yıl 93. kez kapılarını ziyaretçilere açmıştı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın başkanlığındaki ilk fuar olan İEF’in teması teknoloji olarak belirlenirken, fuarın sürpriz konuğu yapay zeka robotu Sophia olmuştu.

Sophia’nın fuarda yer alması, bazı kesimler tarafından eleştirilere neden olurken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve protokol ile kurdele kesen Sophia’nın maliyeti ise dudak uçuklattı. 30 Ağustos - 9 Eylül tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayan İEF’te, zaman zaman konukların karşısına çıkan Sophia’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne maliyetinin 2 milyon 647 bin 744 TL olduğu öğrenildi.

‘ÖZEL DİLİNDEN DÜŞÜRMÜYORDU’
Verilen ücrete tepki gösteren AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Uğur İnan Atmaca, “CHP Genel Başkanı Sn Özgür Özel, “YAPAY ZEKA” yı dilinden düşürmüyor. Yerel seçim sürecinde adayları belirlerken de yapay zekayı kullandığını ifade etmiş, 31 Ağustos günü “ROBOT SOPHIA” ile alternatif fuar açılışını gerçekleştirmişti. Ne olduysa bugün iş döndü dolaştı rakı fiyatlarına geldi. Özgür Özel 10 yıl sonra rakı fiyatının 140 Tl olacağına dair bir açıklama yaptı. Kısa süre önce yapay zeka ile aday belirleyip fuar açılışı yaparken birden bire söylemleri arasına rakı fiyatının girmesi kafaları karıştırdı. Özgür Özel yapay zekada tam olarak aradığı ilgiyi bulamamış olabilir belki, ama “ROBOT SOPHIA” aldığı parayla adından çokça söz ettireceği kesin gibi. Bakalım Özgür Özel “ROBOT SOPHIA” nın 3 gün için aldığı 2 milyon 647 bin 744 TL için bir şey diyecek mi?” diye konuştu.