GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
22 Ocak 2022 Cumartesi 21:00

Son kurban Başakşehir... 4x4 Göztepe

Deplasmanda Medipol Başakşehir'i 2-1 yenen Göztepe yenilmezlik serisini 4'e çıkardı.

Spor Toto Süper Lig’in 23. haftasında Göztepe Medipol Başakşehir'e konuk oldu. Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda oynanan maçı sarı kırmızı ekip, Cherif Ndiaye ve Halil Akbunar’ın golleriyle 2-1 kazandı. Başakşehir’in golü uzatmada Danijel Aleksic’ten geldi.

Göztepe yenilmezlik serisinin beş maça çıkarırken, üst üste dördüncü maçında da üç puanla ayrılmayı başardı. Başakşehir ise galibiyet hasretini dört maça çıkarırken, peş peşe ikinci maçından da mağlubiyetle ayrılmış oldu.

Göztepe, karşılaşmanın 38. dakikasında öne geçti. Hızlı gelişen Göztepe atağında Ndiaye, François Moubandje’nin ortasında yaptığı vuruşla takımını öne geçirdi. Konuk ekip, soyunma odasına 1-0 önde girdi.

Başakşehir’in beraberlik golü için kurduğu baskıyla geçen ikinci yarıda Göztepe, savunmada açık vermedi. Karşılaşmada 87. dakika oynanırken sahneye çıkan Halil Akbunar, Leo Duarte’nin hatası sonrası farkı ikiye çıkardı. 90+5. dakikada Danijel Aleksic’in golü, maçın sonucunu belirledi.

Bu galibiyetle Göztepe puanını 27’ye çıkarırken, Başakşehir 34 puanda kaldı

EL MAESTRO: YÜZDE BİR BİLE RAHATLAMADIK
Galibiyetten dolayı mutlu olduklarını söyleyen El Maestro, "Güzel bir sonuç aldık. Zor bir maç oldu. Herkesin en iyisini vermesi gerekiyordu. Yeni yılda aldığımız sonuçlardan memnunuz. Sadece ileride baskı yapan takım değil, geride de organize olan, iyi defans yapan bir takımız. Sonuç buluyoruz, iyi yerlere gelmeye başladık ama yüzde bir bile rahatlamadık. Gelecek haftada en iyi sonucu almaya çalışacağız" diye konuştu. 

"AYNI ŞEKİLDE DEVAM EDECEĞİZ"
Aynı çalışmayı sürekli yaptıklarını ve artık bunu sonuca da döktüklerini söyleyen El Maestro, "Baktığınızda aylardır aynı yönde çalışıyoruz. Analiz ediyoruz ekim, kasım, aralık ayında da ayında aynı mücadeleyi oyuncular veriyordu ama bazen çok çalışırsınız sonuç alırsınız. Bazen ise sonuçlar gerçek performansını göstermiyor. Aynı şekilde devam edeceğiz" şeklinde konuştu. 

"ALTAY MAÇINDA KAZANMAK İÇİN SAHADA OLACAĞIZ" 
Süper Lig'in 24'üncü haftasında oynanacak Altay maçı için de El Maestro, "Çok özel bir maç. İyi durumdayız. Cezalı oyuncumuz yok. Kerim'in sakatlığı var. Yeterli bir zamanımız var. Galibiyet seçme hakkım olsa Altay maçını seçerim. Bu galibiyet için sahada olacağız" dedi.

 

STAT: Başakşehir Fatih Terim 

HAKEMLER:  Arda Kardeşler, Erdinç Sezertam, Süleyman Özay

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: Muhammed- Caiçara, Youssouf, Duarte, Hasan Ali, Tolga (Dk. 69 Guldbrandsen), Mahmut (Dk. 83 Aleksic), Ömer Ali (Dk. 46 Deniz), Berkay, Chadli (Dk. 78 Emre Çolak), Okaka

GÖZTEPE: İrfan Can- Arslanagic (Dk. 46 Atakan), Atınç, Angel, Murat, Obinna, Yalçın (Dk. 85 Kahraman), Moubandje, Halil, Ndiaye, Jahovic (Dk. 73 Lourency)

GOLLER: Dk. 37 Ndiaye, Dk. 87 Halil (Göztepe), Dk. 90+5 Aleksic)

SARI KARTLAR: Angel (Göztepe), Duarte (Medipol Başakşehir)