GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
16 Temmuz 2024 Salı 08:49

Soma'daki yangında ikinci gün: İki köy boşaltıldı!

Manisa'nın Soma ilçesinde ormanlık alanda çıkan ve tedbir amaçlı 2 mahallenin boşaltıldığı yangın kısmen kontrol altına alındı.

Manisa’nın Soma ilçesi Deniş Mahallesi’nde bugün saat 12.00 sıralarında çıkan orman yangını hızla büyüdü. Deniş Mahallesi’nde çıkan yangın, engebeli arazi koşulları ve rüzgarın etkisiyle Tekeli Işıklar Mahallesi’nin üst bölümüne, ardından Bayat Mahallesi'ne sıçradı. Yangının yerleşim yerlerine yaklaşma riskinden dolayı önlem alan jandarma ekipleri, 2 mahalleyi tahliye ederek girişleri yasakladı.

YANGINA MÜDAHALEDE UÇAK VE HELİKOPTER SAYISI ARTIRILDI
Bir uçak, 2 helikopter, 10 arazöz, 5 su ikmal ve 2 dozer ile müdahale edilen yangına takviye yapıldı. Yangının 5’inci saatinde uçak sayısı 5’e, helikopter sayısı 12’ye çıkarıldı. Yangına karadan da 51 arazöz, 4 dozer ile müdahale edildi. Yangınla mücadeleye Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’ne bağlı ekipler de destek vererek, müdahale etti. Havanın kararmasıyla söndürme çalışmalarına gece görüşlü bir helikopter de katıldı.

70 KOVAN YANDI
Yangında, Tekeli Işıklar Mahallesi'nin üst bölgesindeki zeytinlikte bulunan ve Aydın Aydınlık’a ait olan içinde arı bulunan kovanlar da zarar gördü. Yüzlerce arının öldüğünü belirten Aydın Aydınlık, “Yangından dolayı mağdur oldum. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangının önüne geçilemedi. 2 katlı 40 kovan arım vardı. 70 kovan arım zarar gördü. 100 ile 150 bin TL arasında zararım var." dedi.

YANGIN KISMEN KONTROL ALTINA ALINDI
Manisa Valisi Enver Ünlü, yaptığı açıklamada gece boyu müdahale edilen ve havanın aydınlanmasıyla ekip sayısı artırılan yangının kısmen kontrol altına alındığını açıkladı.

Yangını söndürmek için çaba gösteren tüm ekiplere teşekkür eden Ünlü, "Soma Deniş Mahallesi'nde meydana gelen orman yangını bugün saat 11.00 itibariyle kısmen kontrol altına alınmış olup soğutma çalışmaları başlatılmıştır. Bölgede 1 helikopter tedbir amaçlı uçuş yapmaya devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

Tedbir amaçlı boşaltılan Tekeli Işıklar ve Bayat mahalleleri sakinleri ise evlerine geçebilmek için yangının tamamen kontrol altına alınmasını bekliyor. (DHA, AA)