GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
25 Mart 2020 Çarşamba 12:15

Solunum cihazını başkasına veren rahip öldü

Corona virüs salgınının en çok etkilediği İtalya'da bir rahip kasaba halkının kendisi için aldığı solunum cihazını tanımadığı bir başka hastaya verince öldü. Salgının en çok etkilediği İtalya'da 60'dan fazla dini görevlinin corona virüs nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi. Ülkede toplam ölü sayısı da 6 bin 800'ü geçti.

İtalya'daki corona virüs salgınında aralarında tanımadığı genç bir hastaya kendisi için alınan solunum cihazını veren bir din adamının da bulunduğu en az 60 rahip öldü.

BBC’nin haberine göre 72 yaşındaki rahip Giuseppe Berardelli'nin salgından en fazla etkilenen kentlerden biri olan Bergamo'da hastanede hayatını kaybettiği açıklandı.

Hastaneden yapılan açıklamaya göre rahip Berardelli hastanede tedavi altındayken kilisesinin üyeleri ona solunum cihazı aldı.

Hastanede tedavi gören başka bir hastanın solunum cihazına ihtiyacı olduğunu gören rahibin tedavi olmayı reddediği ve solunum cihazının daha genç bir hastaya verilmesi için ısrar ettiği belirtildi. 

Casnigo kasabasının baş rahibi olan Berardelli'nin cenaze töreni düzenlenmeden toprağa verildiği ve tabutunun sokaklardan geçirilirken balkon ve pencerelerindeki kasaba sakinleri tarafından alkışlandığı belirtiliyor.

Katolik Kilisesi lideri Papa Francesco bugün salgın sırasında yaşamını yitiren doktorlar ve rahipler için düzenlenen bir ayini yönetti.(NTV)