GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
30 Ağustos 2024 Cuma 09:17

Sokak röportajındaki açıklamaları nedeniyle tutuklanmıştı... Tahliye edildi!

Sokak röportajından sonra iki ayrı suçlamayla tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu tahliye edildi.

EGEDESONSÖZ - Bir sokak röportajında kullandığı ifadeler nedeniyle "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlamasıyla gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderilen Dilruba Kayserilioğlu'nun tutukluluğuna yapılan itiraz kabul edildi. 

Dilruba Kayserilioğlu tahliye edildi. Kayserilioğlu'nun avukatı Hüseyin Yıldız "Yapmış olduğumuz itiraz kabul edilmiş ve müvekkilimiz Dilruba K. Tahliye edilmiştir." açıklamasında bulundu.

Kayserilioğlu'nun dün akşam saatlerinde ailesine ve avukatlarına haber verilmeden tahliye edildiği öğrenildi.

'ELİNE ÇÖP TORBASI VERMİŞLER!'
Tahliye haberinin kamuoyuna yansımasının ardından Cumhuriyet Gazetesi'ne konuşan Dilruba'nın annesi Aysel Kayserilioğlu, "Bırakılacağından bilgimiz yoktu. Kimsenin, ne avukatımızın ne bizim, kimsenin bilgisi yoktu. Yine usulsüzce oldu. Gece yarısı salmışlar. Telefon yok, bir şey yok. Çocuğun elinde, bize ulaşamıyor falan. Bir şekilde ulaştı. Bir şekilde arkadaşlarını yolladım ve geldi. Çocuğumu gördüğüm için çok mutluyum ama yalnız ve dul bir kadınım. O saatte çocuğumun salınması ne avukata ne bana haber verilmemesi üzdü beni. Cezaevinin dışına bırakmışlar, telefon yok, ulaşamıyor hiçbir şekilde. Yanından biri geçiyormuş. Ondan Allah razı olsun telefonunu alıyor ve 'Anne beni saldılar acilen bana birini yolla’ dedi. Hemen arkadaşlarına ulaştım onlar aldı geldi o saatte. Eline bir çöp torbası vermişler, ‘Eşyalarını oraya koy’ demişler. Haber verseler en azından bavulla giderdik, çocuğumuzu toplardık. Elinde o torbayla, o şekilde geldi çocuğum" dedi. 

ÖZGÜR ÖZEL'DEN PAYLAŞIM
Dilruba'nın tahliyesine ilişkin CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den de bir paylaşım geldi.

Özel, X'ten yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Dün cezaevinde ziyaret ettiğim Dilruba Kayserilioğlu dün gece saatlerinde tahliye edildi. 

Hiç tutuklanmamış olması gereken Dilruba'nın özgürlüğüne kavuşmuş olmasını önemli buluyorum ancak yaşananlar hukuk sistemimize de demokrasimize de büyük zarar vermiştir.

Hiçbir yurttaşımızın ifadeleri ve düşünceleri nedeniyle özgürlüklerinden mahrum bırakılmayacağı gerçek bir demokrasiyi biz kuracağız."

NE OLMUŞTU?
Dilruba Kayserilioğlu, İzmir'de bir sokak röportajında Instagram'ın erişime engellenmesine tepki göstermişti. Röportajda kullandığı ifadeler nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak Şakran Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderilmişti. Hakkında dava açılan Kayserilioğlu'nun ilk duruşması 3 Eylül'de görülecek.