GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
16 Haziran 2016 Perşembe 10:15

Socar’ın eski CEO’su ‘memleket’ filmi çekiyor!

Socar’ın eski CEO’su Kenan Yavuz, memleketi Bayburt’ta 1. Dünya Savaşı sırasında yaşanan göçü anlatan bir film çekiyor.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Socar’ın uzun yıllar Türkiye CEO’luğunu yapan Kenan Yavuz, memleketi Bayburt’un 1914 – 1918 göçünü filmini çekmek için kolları sıvadı.

Geçtiğimiz Nisan ayında Azerbaycan devi Socar'ın Türkiye CEO'luğu görevini bırakarak Petkim Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevine devam eden Yavuz, uzun süredir planladığı sinema filmini çekmek için çalışmalara başladı.

1914 GÖÇÜNÜ ANLATACAK
Memleketi Bayburt’ta daha önce yaptığı kültür evi çalışmalarının yanı sıra Kenan Yavuz şimdi ise film çekimine başlıyor.  Birinci Dünya savaşı yıllarında Bayburt başta olmak üzere İç Anadolu’da yaşanan Ermeni ve Rus işgalleri sonrası yaşanan  göçü anlatacak olan filim için Kenan Yavuz çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. 

BAYBURT’A ÖZEL TEK FİLM ÇALIŞMASI
Film çalışmalarıyla ilgili Egedesonsöz’e konuşan Yavuz, sinema sektörüne girme gibi bir düşüncesinin olmadığını söyledi. 

Film projesinin Bayburt’a özel tek seferlik bir proje olduğunu ifade eden Yavuz, “Bu film bir defaya özel bir çalışma olacak. Film projesi uzun yıllardır kafamda olan bir projeydi. Bu filmde Bayburt ve İç Anadolu’da 1914 – 1918 yılları arasında yaşanan Ermeni ve Rus işgallerinde yaşanan acılar anlatılacak. Sektöre uzun süreli girme gibi bir düşüncem yok. Sadece Bayburt’a özel bir çalışma gerçekleşecek” dedi.

TÜRKİYE’DE OBJEKTİF OLARAK ANLATAN BİR FİLM YOK
Filmde ekranların tanınmış yüzlerinin de yer alacağı sinyallerini veren Yavuz, “Filmin hayata geçirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Cast çalışmalarında sona yaklaştık. Filmde profesyonel bir ekiple çalışacağız. Başarılı bir film olmasını diliyoruz. Filmin tamamı Bayburt’ta çekilecek. Anadolu’nun 100 yıl önceki kültürüyle yaşamanın güçlülüğünü yansıtacak. Bu çok önemli bir eksiklik... Türkiye’de 1914 – 1918’de yaşananları objektif olarak sergileyen bir film çalışması yok. Bu yüzden bu film çalışmasına çok önem veriyorum” ifadelerini kullandı.

Yavuz, filmin teknik ekibi ve oyuncu kadrosuyla ilgili açıklamaların yakın zamanda kamuoyunda paylaşılacağını söyledi.