GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
21 Temmuz 2016 Perşembe 18:18

SOCAR’dan iddialara net yanıt: Bir millet iki devlet anlayışıyla…

İnceleme başlatılacağı iddialarına karşı açıklama yapan kurum, ‘Bir millet iki devlet’ vurgusu yaparken, “Şirketimizin, devlet düzenine yönelik tehdit içerecek her yapıya karşı her zaman Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile birlikte hareket ettiğini vurgulamak isteriz” ifadelerine yer verdi.

Türkiye’yi şok eden darbe girişiminin engellenmesinin ardından ülke çapında tüm kurumlarda FETÖ/Paralel Devlet Yapılanması örgütüne karşı başlatılan operasyonlar hızla devam ederken, soruşturmaların iş dünyasına da yöneleceği dile getirildi.

- SOCAR MERCEK ALTINDA!... 

Bu kapsamda İzmir faaliyet gösteren Türkiye’nin en büyük petro kimya şirketlerinden birisi olan SOCAR Petkim’de de işlem başlatılacağı ileri sürüldü.

Çıkan haberlerin ardından SOCAR’dan detaylı açıklama geldi.

BİR MİLLET İKİ DEVLET ANLAYIŞIYLA…
SOCAR’dan yapılan açıklamada, “Bilindiği üzere, SOCAR, 2008 yılından bu yana Türkiye ekonomisine katkıda bulunacak ve toplam değeri 18 milyar dolara ulaşan dev projeler yürütmektedir. Türkiye hükümetine ve ekonomisine duyduğumuz güvenle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. “Bir Millet İki Devlet”  anlayışıyla yürüttüğümüz bu projeler tamamlandığında, iki ülke arasındaki ekonomik bağlar çok daha güçlenecektir. SOCAR, iştirakleriyle birlikte Türkiye’deki faaliyetlerini tüm hızıyla sürdürmektedir. Ayrıca Şirketimizin, devlet düzenine yönelik tehdit içerecek her yapıya karşı her zaman Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile birlikte hareket ettiğini vurgulamak isteriz” ifadelerine yer verildi.