GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
12 Eylül 2023 Salı 19:31

SMA hastası Doruk'tan yürek sızlatan sözler: Anne, ben de okula gitmek istiyorum!

Tedavisi için gerekli olan 45 milyon lirayı toplamak amacıyla Valilik izniyle yardım kampanyası başlatılan SMA hastası Doruk Çukurcu için bir ayda ancak 300 bin lira toplandı. Anne Arzu Ergün, "Sokaktaki çocuk seslerini duyan yavrum, anneciğim ben de okula gitmek istiyorum. Ben ne zaman okula gideceğim, ne zaman yemeğimi kendim yiyeceğim, diye soruyor. Tüm kurumlardan ve yardımseverlerden rica ediyorum, lütfen Doruk'a yardım edin, onu yaşatalım" dedi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Yeni bir eğitim öğretim yılına başlarken, geçen yıl ilkokula başlaması gereken SMA hastası Doruk Çukurcu, bu yıl da okula giden çocukları evlerinin penceresinden seyrediyor. Doruk, okula giden çocukları gördükçe, annesi Arzu Ergün'e, "Anneciğim ben de okula gitmek istiyorum. Ne zaman okula gideceğim, ne zaman yemeğimi kendim yiyebileceğim" diye soruyor. Anne Arzu Ergün, yürek burkan bu sorularla tarifsiz bir hüzün yaşarken, oğluna cevap vermekte zorlanıyor. Arzu Hanım, Doruk'un tedavisi için gerekli olan parayı sağlamak amacıyla bir ay önce Valilik onayıyla başlatılan kampanyaya destek verilmesi çağrısında bulundu.

DORUK ŞU ANDA TEDAVİYE EN HIZLI CEVAP VERECEK DURUMDA
Doruk Çukurcu'ya, ikinci yaşına girdiği sıralarda SMA teşhisi kondu. Üç yıl önce bulunan ve Dubai'de 45 milyon liraya mal olan aşı ve tedaviyle iyileşme ihtimali bir hayli yüksek olan Doruk için İzmir Valiliği, bir ay önce yardım kampanyası için onay verdi. Ancak bu sürede Doruk'un yardım hesaplarında ancak 300 bin lira birikti. Belediye başkanlarından, parti yöneticilerinden, sivil toplum kuruluşlarından ve yardımseverlerden Doruk için yardım beklediklerini belirten Arzu Ergün, yaşadıklarını ve duygularını şu sözlerle dile getirdi:

"Tekstil işçisiydim ve EYT'den emekli oldum. Oğlumun tedavisini yaptırmaya gücüm yetmiyor. Yardımseverlerin desteğine ihtiyacımız var. Doruk şu anda 15 kilo ve aşıyı olduğunda iyileşecek. Çünkü kilosu son derece uygun. Fakat zaman su gibi akıp geçiyor, her geçen gün, oğlumu belirsizliğe sürüklüyor. Fizik tedavi görüyor. Doruk, çok zeki bir çocuk. Olup bitenin farkında. Sokaktaki çocuk cıvıltılarını duyunca, anne ben de okula gitmek istiyorum. 'Ne zaman okula gideceğim? İlacımı ne zaman alacağım? Yemeğimi kendim ne zaman yemeye başlayacağım?' gibi sorular soruyor. Anneleriyle birlikte okula giden çocukları gördükçe, bunları soruyor. Aşı, 21 kilonun üstündeki hastalara uygulanmıyor. Doruk şu anda 15 kilo olmanın avantajıyla, aşıyı olduğunda sağlığına kavuşacak.Bu uygun zamanı kaçırmamak lazım. En yüksek faydayı göreceği kiloda. O zaman okula da gidecek, yemeğini de kendisi yiyecek.  Tüm yardımseverlerden, belediye başkanlarından, sanatçılardan, sivil toplum kuruluşlarından, kurumlardan, yurt dışındaki gurbetçilerimizden yardım bekliyoruz. Doruk'u hep beraber yaşatalım. El ele verelim, Doruk'un okul hayallerini gerçekleştirelim."

İŞTE YARDIMLARINIZ İÇİN HESAP NUMARALARI
Doruk Çukurca'nın tedavi masraflarını karşılamak için başlatılan yardım kampanyasının hesap numaraları şöyle:

TÜRK LİRASI: TR27 0001 0008 0083 8793 4750 05

DOLAR: TR97 0001 0008 0083 8793 4750 06

EURO: TR70 0001 0008 0083 8793 4750 08

AED: TR43 0001 0008 0083 8793 4750 08

ZİRAAT BANKASI KOD: TC2BTR2AXXX