GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
11 Aralık 2020 Cuma 09:29

Slowfood Köyü’ne yeni proje: Gübre üretim tesisi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin ilk slowfood köyü olan Çeşme Germiyan’da Katı Organik Gübre Üretim Tesisi kurma kararı aldı.

EGEDESONSÖZ- Türkiye’nin ilk slowfood (yavaş)köyü olan Çeşme Germiyan’da yeni bir proje geliştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi gübre tesisi kurma kararı aldı.

Buna göre; ''24 saat esasına dayalı Biyoreaktör Sistemleri ile Katı Organik Gübre Üretim Tesisi'nin kurulması ve tesisin 10 yıl süre ile işletilmesi işi'' kapsamında Çeşme ilçesi, Germiyan Mahallesi sınırları içerisinde yer alan toplam 9 bin 720,43m2 (yaklaşık 10ha) arazi üzerinde çalışma yapılacak.

 Çeşme ilçesinde oluşan bitkisel menşeili park bahçe atıkları, dal-budak atıkları, çim atıkları, pazaryeri ve hal atıkları ile haricen tesise yönlendirilebilecek kahverengi ve yeşil atıklardan (bitkisel atık niteliğinde olan) ekonomik değer yaratılması ve sürdürülebilir bir yönetim sistemi oluşturulması için Katı Organik Gübre Üretim Tesisi’nin faaliyete geçecek. Kurulacak tesis, 10 yıl süreyle kira karşılığı işlettirilecek.