GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Aralık 2019 Cuma 09:15

Siyaseti bırakan İzmirli eski vekil Davutoğlu’yla geri döndü!

AK Parti İzmir eski Milletvekili İbrahim Mustafa Turhan, eski Başbakan Davutoğlu önderliğinde siyaset sahnesine çıkan Gelecek Partisi’nin kurucular kurulunda yer aldı. Geçtiğimiz yıl siyaseti bıraktığını açıklayan Turhan bu kararıyla geri dönmüş oldu. Ayrıca 12 yaşında üniversiteye girip 17 yaşında mezun olarak tarihe geçen, Konak doğumlu İsmail Günaçar da yeni partinin kurucular listesinde görüldü. 

Mehmet İŞLER/ EGEDESONSÖZ- Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun AK Parti’den ayrılmasının ardından kurduğu yeni parti için flaş bir gelişme yaşandı. Partinin ismi ‘Gelecek Partisi’ olurken Davutoğlu’nun yakın mesai arkadaşları İçişleri Bakanlığı’na giderek dilekçeleri sundu. 

Kurucular kurulunda önemli isimlere rastlanırken İzmir siyasetinin yakından tanıdığı AK Parti eski Milletvekili İbrahim Mustafa Turhan da listede yer aldı. Eski Vekil Turhan 2018 yılında yaptığı açıklamayla aktif siyaseti noktaladığını ifade etmiş, 2019 yılında ise AK Parti’den ayrılmıştı. Davutoğlu’nun hemen ardından partiden ayrılması dikkat çeken Turhan gelinen aşamada siyasete geri dönmüş oldu. 

12 yaşında üniversiteye girip 17 yaşında mezun olarak tarihe geçen, Konak doğumlu İsmail Günaçar da Davutoğlu’nun yeni partisinin kurucular kurulunda yer aldı. 1997 doğumlu olan Günaçar 5 yaşından itibaren Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) yaşıyor. 

Ayrıca geçmişte AK Parti’de siyaset yapan Ali Alper Uzun listede görüldü.