GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
30 Mart 2021 Salı 17:33

Siyah maskeli eyleme velilerden destek

İzmirli öğretmenlerin hijyenik koşullarda eğitime devam edilmesi adına yaptığı siyah maskeli eyleme velilerden de destek geldi.

EGEDESONSÖZ- İzmirli öğretmenler, siyah maskeyle eylem yaptı, derse girdi. Eğitim Sen İzmir 5 Nolu Şube Başkanı Özcan Çetin, sendikaya üye olan meslektaşlarının yanı sıra üye olmayanların da bu eyleme destek verdiğini belirterek, "Aşı talebimiz var. Hala aşı bekliyoruz. Ayrıca düzenli test isteğimizin de yerine getirilmesini istiyoruz. Tüm önlemlerin alınması koşuluyla öğrencilerimize sağlıklı ortamlar sunulması için bu eylemi yaptık" dedi.

ÇETİN: UMARIM SESİMİZİ DUYAN OLMUŞTUR
Eylemi tüm eğitimcilerin sahiplendiğine dikkat çeken Başkan Özcan Çetin, "Umarız bizi yönetenler, bu sesimizi duymuştur ve umarız bu taleplerimizi yerine getirirler" temennisinde bulundu. Yüz yüze eğitim koşullarının sağlıklı hale getirilmesi gerektiğine vurgu yapan Başkan Çetin, "Velilerimiz de bu eylemde yanımızdaydılar. Velilerimiz de çocuklarının sağlıklı sınıflarda yüz yüze eğitim almasını istiyor. Öğretmenlerimizin aşılanması gerektiğini onlar da biliyor. Tüm eğitim camiasının bu eylemi sahiplenmesi, çok anlamlı ve kıymetliydi.  Sendika olarak, İlçe Milli Eğitim müdürlüklerinde çalışan büro elemanlarının da esnek çalışma sistemine dahil edilmesini istiyoruz. Çünkü onların çalıştıkları ortamlarda da insan yoğunluğu yaşanıyor. Büro elemanları da esnek çalışma sistemine girmeli."