GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
16 Haziran 2020 Salı 10:19

Sivilcelere kalıcı çözüm: Salisilik Asit

Sivilce problemi ile savaşıyorsanız; muhtemelen salisilik asit adını birçok kez duymuşsunuzdur. Sivilce karşıtı olarak çalışan bu bileşen birçok cilt bakım ürününün formülünde yer alır. Ancak salisilik asit hakkında gerçekten her şeyi biliyor musunuz? İşte detaylar...

Salisilik asidin cilt bakım yararlarına girmeden önce, salisilik asidin ne olduğunu açıklamamız gerekir. Salisilik asit bir tür beta hidroksi asittir (BHA). Bir tazeleyiciye ihtiyacınız varsa, BHA'lar eksfoliant görevi görür, yani cildinizi ölü cilt hücrelerinden arındırır.
Uzmanlara göre, salisilik asit cilt bakım ürünlerinde en popüler olarak kullanılan BHA'dır.
Peki salisilik asit ne işe yarar ve cildinize nasıl fayda sağlayabilir?
Uzmanlara göre, akne için salisilik asit yaygın bir tedavidir. Cildin yüzeyinde ölü deri hücrelerin birikmesini ve gözeneklerin tıkanmasını engeller.
Yine uzmanlar, salisilik asit gibi BHA'ların zaman içinde sürekli kullanımla cildin genel görünümünü iyileştirmeye yardımcı olabileceğini belirtmektedir.
Bahsettiğimiz bu faydaları elde etmek için arayabileceğiniz bir dizi salisilik asit ürünü var. Bu bileşeni yüz temizleyicileri, nemlendiriciler, yüz fırçaları, temizlik bezleri ve temizlik pedlerinde bulabilirsiniz.
Salisilik asit ile formüle edilmiş cilt bakım ürünlerini kullandıkça cildinizin nasıl tepki verdiğini görmek için önce herhangi bir cilt bakım ürününü küçük bir alanda test edin.
Akne problemi için cilt bakım rutininize salisilik asit ekledikten sonra aknelerin temizlemeye başlamasının zaman alabileceğini (dört ila sekiz hafta arasında) unutmayın. Sabır anahtardır!
Salisilik asit gibi BHA'larla formüle edilmiş cilt bakım ürünlerini kullandığınızda, cildinizi güneşe daha duyarlı hale getirebildikleri için uygun güneş koruma önlemleri almanın önemli olduğunu da unutmayın. (DHA)