GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Kasım 2023 Perşembe 11:08

‘Siverekli bir Kürt olarak söylüyorum’ dedi, sert sözlerle yüklendi… AK Partili İnan, HEDEP’lilerle atıştı!

AK Parti İzmir Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyyup Kadir İnan, HEDEP’in öğrencilerin yaşadığı sorunlarla ilgili meclis gündemine sunduğu önerge ile ilgili konuşma yaptı. HEDEP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ile tartışan İnan, “Yıllarca Hakkâri’de, Van’da, Diyarbakır’da yerel yönetimlerde siz üniversite öğrencilerine ne yaptınız? Oradaki hemşerilerimize ne yaptınız? Bunu Siverekli bir Kürt olarak söylüyorum. Geçtiğimiz yıl Hakkâri’de tam 5 tane öğrenci tıp fakültesini kazandı.  Bugün üniversite kampüslerinde şiddet yok, terör yok, huzur var" dedi.

EGEDESONSÖZ- TBMM Genel Kurulu’nda HEDEP’in öğrencilerin yaşadıkları sorunlarla ilgili araştırma önergesi tartışmalara neden oldu. AK Parti İzmir Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyyup Kadir İnan ile HEDEP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş arasında sert diyaloglar yaşandı.

İNAN: HEDEP’İN AMACI DAĞA ADAM GÖNDERMEK
HEDEP’in önergesi ile ilgili söz alan İnan, AK Parti döneminde öğrencilere verilen desteklerden bahsetti. Konuşmasında HEDEP’i hedef alan İnan “HEDEP aynı il binaları gibi üniversite kampüslerini adam devşirme mekânları olarak görür, gençlerin aklını çelerek sadece ‘Nasıl dağa göndeririz? Nasıl terör örgütü militanı hâline getiririz?’in peşindedir ama artık, o eski Türkiye yok. Üniversiteler artık, terör yardakçılığı yapılan kurumlar değil. Üniversitelerde artık şiddet yok, terör yok” dedi.

BEŞTAŞ: DOĞRULARI KABUL ETMEKTEN ACİZSİNİZ
Beştaş ise söz alarak İnan’a verdiği yanıtta “genç milletvekili keşke böyle başlamasaydın. Siz üniversite öğrencilerinin sorunlarını bile tartışmaktan, doğruları kabul etmekten aciz bir durumdasınız maalesef. Burada hem CHP’nin hem bizim önergemizde biz ölen gençlerden, aç kalan gençlerden, intihar edenlerden, yoksulluktan dolayı okuyamayanlardan, üniversite öğrencilerinin ne kadar zor koşullarda eğitim görme çabasından söz ediyoruz; siz, bize, yine, “terörö” nakaratını anlatıyorsunuz, onları geçin. Sizin anlattıklarınızın bir karşılığı yok. Ya “Yüzde 80’inde ranza yok, yüzde 95 yerleşmiş” diyorsunuz” dedi.

TERÖRÖ SİYASETİNE SON VERİN
İnan ise araya girerek “Aynı nakaratları söyleyen sizsiniz!” deyince Beştaş, “Gerçekten, başka bir dünyada mı yaşıyoruz? Biz nerede yaşıyoruz? Yani Strazburg'ta mı, Almanya'da mı, Berlin'de mi? Anlamıyorum. Yani bu söylediğiniz rakamların hiçbir karşılığı yok maalesef. Keşke olsaydı, keşke dedikleriniz doğru olsaydı. Biz, tam da bunun için söylüyoruz. Öğrencilerin yaşamına son vermesini bile kendi siyasetinize alet ediyorsunuz ya! Yeter artık, bu istismarı bırakın! Eğer gerçekten yüreğiniz yetiyorsa gerçekleri konuşmaya terörö siyasetine son verin, tamam mı? Hava durumundan söz ettiğimizde bile “terörö” demekten vazgeçin, gelin hakikatleri tartışalım. Bütün Türkiye izliyor, gelin bunları tartışalım. Siz, üniversitelere, ablaları-abileri getiren bir siyasetin temsilcisisiniz” ifadelerini kullandı.

HAKKARİ’DE DOKTOR, YAZILIMCI YETİŞMESİNDEN RAHATSIZSINIZ
Beştaş yanıt veren İnan ise şunları söyledi:

“Öncelikle AK parti grubu aciz değildir. Gücünü her zaman milletten almıştır.  Hiçbir zaman vesayet kurumlarından tekmil alan ve terör örgütlerinden tekmil alan, bir siyasi parti grubu değildir. Aciz olan da terör örgütlerinden tekmil alıp, onların talimatlarına göre siyaset üreten ve bunları da gençlerin beğenmesini isteyen, terör örgütünün uzantısı olan partidir.  Yıllarca Hakkâri’de, Van’da, Diyarbakır’da yerel yönetimlerde siz üniversite öğrencilerine ne yaptınız? Oradaki hemşerilerimize ne yaptınız? Bunu Siverekli bir Kürt olarak söylüyorum. Geçtiğimiz yıl Hakkâri’de tam 5 tane öğrenci tıp fakültesini kazandı.  Bugün üniversite kampüslerinde şiddet yok, terör yok, huzur var. Hakkâri’deki üniversitede yazılımcılar yetişiyor, doktor yetişiyor, mühendis yetişiyor belli ki siz bunlardan rahatsız oluyorsunuz”