GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
4 Temmuz 2022 Pazartesi 17:01

SİT alanında kalıyordu... Planlar askıda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Çeşme’de doğal SİT statüsündeki iki parsele turizm tesisi ve otel yapılmasının önünü açan imar planlarını askıya çıkardı.

EGEDESONSÖZ – İzmirin doğal güzelliklerini bir arada barındıran Çeşme’de kıyı şeridindeki bir alan daha yapılaşmaya açılıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ilçenin Dalyan Mahallesi’nde sahil bandında kalan iki parsele dair 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği yayınladı.

Bir ay boyunca askıda kalacak planlara göre halihazırdaki imar planlarında “tercihli ve günübirlik alan” olan parsellerin statüsü değiştiriliyor. 3’üncü derece doğal SİT özelliğine sahip parsellerin statüsü “nitelikli ve özellikli turizm tesisi-otel” olarak yeniden düzenlenmek isteniyor.

Parsellerin 5 bin 345 metrekaresi otel alanı, 3 bin 821 metrekaresi ise günübirlik tesis alanına çevrilmesi amaçlanıyor. Otel alanı için 0,25 emsal ve 8 metreye kadar yükseklik hakkı tanınıyor. Plan değişikliğinin onaylanması ile birlikte sahile 100 metre uzaklıktaki bu alan yapılaşma açılacak. Her iki parsel 2018 yılında toplamda 9 milyondan satışa çıkmıştı.