GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
10 Temmuz 2024 Çarşamba 14:58

Şirinyer Pazarı krizi çözüme kavuştu!

Buca Metrosu çalışmalarının Şirinyer Pazaryeri’ne ulaşmasından kaynaklanan ‘pazaryeri krizi’ yeniden kura çekimi yapılarak çözüme kavuştu. Egedesonsöz’e konuşan İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen, sorunsuz bir şekilde kura çekiminin gerçekleştiğini ve Pazar günü Şirinyer Pazarının eski Şirinyer Sahası’nda kurulacağını ifade etti.

Büşra ÇETİNKAYA / EGEDESONSÖZ - Metro çalışmaları sebebiyle Buca Şirinyer Pazaryerinin kapatılarak, hemen yan tarafında bulunan futbol sahasının olduğu bölgeye taşınması kura krizine yol açmıştı. Kura çekimi sırasında çıkan kavgadan dolayı pazarın süreç boyunca kurulamayacağı açıklanmıştı.

Yaşananların ardından Şirinyer Pazaryerinin geçici olarak eski Şirinyer Sahası’na taşınması için tekrar kura çekimi yapıldı. Şirinyer Düğün Salonu’nda düzenlenen yer belirleme kurası noter eşliğinde yapıldı.

Kura çekimi sırasında bir olumsuzluk yaşanmazken pazaryeri krizi çözüme kavuştu. 14 Temmuz Pazar günü eski Şirinyer Sahası’nda pazarın kurulacağı bilgisi verildi.

‘ESNAFIMIZIN YÜZDE 100’Ü MEMNUN KALDI’
Egedesonsöz’e konuşan İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen, kura çekimi tamamlandıktan sonra şu açıklamayı yaptı:

“Hiçbir sıkıntı yaşanmadan kura çekimimiz tamamlandı. Esnafımızın yüzde 100’ü de memnun bir şekilde ayrıldı. Herkes pazaryerinde kendine düşen tezgahı görmeye gitti. Hiçbir problem olmadı. Ayrıca zabıta ekipleri cumartesi ve pazar günü bütün mahallelerde dolaşıp pazarın kurulacağı bilgilendirmesini yapacak.”