GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
23 Ağustos 2019 Cuma 09:59

Şimdi de 'hektar' polemiği... Soyer, '5 bin' dedi... Orman Müdürü: İnandırıcı değil!

İzmir Orman Bölge Müdürü Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in ‘Yangınlarda 500 değil 5 bin hektarlık alan yok oldu’ sözlerine cevap verdi. Müdür Erol, “Bakanımız 500 hektar diye bir açıklama yaptı. Orman alanlarını net olarak hemen yandıktan sonra hesaplamamız mümkün değil. Şu an net bir rakam yok. Biz de net rakam veremiyoruz. Başkanın söylediği rakam çok yüksek, arada uçurum var. 500 hektarın üzerinde olabilir ama ne kadar olacak şimdi söylememiz mümkün değil. Biz de bilmiyoruz. O rakamlar inandırıcı değil” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir’de 3 gün boyunca durdurulamayan ve ormanlık alanlarda geniş çaplı tahribat yaratan yangınların kontrol altına alınması tartışmaları bitirmedi.

Bakanlık yetkilileri 500 hektarlık alanın yok olduğunu ifade ederken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer’in, “İzmir tarihinin en büyük yangınlarından biri oldu. Yanan alan 500 hektar deniliyor ama tespitlerimize göre 5 bin hektarın üzerinde alan yandı” şeklinde yaptığı açıklama kafaları karıştırdı.

BAŞKANIN SÖYLEDİĞİ RAKAM ÇOK YÜKSEK, ARADA UÇURUM VAR
İzmir Orman Bölge Müdürü Mehmet Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in sözleri sonrasında şu açıklamayı yaptı: Bakanımız 500 hektar diye bir açıklama yaptı. Orman alanlarını net olarak hemen yandıktan sonra hesaplamamız mümkün değil. GPS ile arada ölçüm yapılacak. Arada yanmamış yerler var. Şu an net bir rakam yok. Biz de net rakam veremiyoruz. Arkadaşlarımız çalışacak. 1 hafta sonra falan net rakam ortaya çıkabilir. Şu anda bir şey söyleyemiyorum. Başkanın söylediği rakam çok yüksek, arada uçurum var. 500 hektarın üzerinde olabilir ama ne kadar olacak şimdi söylememiz mümkün değil. Biz de bilmiyoruz. İçinde tarlalar, ziraat alanları, yanmamış yerler var. O rakamlar inandırıcı değil.