GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
30 Ekim 2019 Çarşamba 15:15

Silah sıkıldı, bıçak kullanıldı... İzmir'de iki sendika karşı karşıya!

Dikili Belediyesi’nde uzun yıllardır örgütlü olan DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası yetkilileri ile yetki mücadelesi verdiği belirtilen Türk-İş'e bağlı Belediye İş Sendikası’nın temsilcileri arasında gerginlik yaşandı. Emniyet güçlerinin tedbir amacıyla havaya ateş açtığı görüldü.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Devrimci İşçi Sendikaları’na (DİSK) bağlı Genel İş Sendikası ile Türk İş bünyesindeki Belediye İş Sendikası arasında gerginlik yaşandı.

Dikili Belediyesi’nde 25 yıldır örgütlü olduğu belirtilen Genel İş temsilcileriyle Menemen’den getirildikleri öne sürülen Belediye İş yetkilileri arasında arbede yaşandığı aktarıldı.

Yetki için çıktığı ifade edilen anlaşmazlık sürerken olay yerine gelen polislerin havaya ateş açtığı görüldü. Ayrıca Belediye İş kanadında yer alan bir şahısın bıçakla saldırıda bulunduğu belirtildi. Şahsı emniyet güçleri tarafından gözaltına alındığı öğrenildi.

Genel İş Sendikası İzmir 5 Nolu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, Egedesonsöz’e yaptığı kısa açıklamada, “Biz bu mafyatik suç örgütünden korkmuyoruz. Bunu herkes bilsin. Buradayız ve burada kalacağız” dedi.

Genel İş Sendikası’nın gün içinde basın açıklaması yapacağı da ifade edildi.

İŞTE O ANLAR: