GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
5 Haziran 2024 Çarşamba 22:17

Sigaraya 15 liralık dev zam yolda!

Temmuz ayında sigara ve alkol ürünleri için geçerli olan ÖTV'ye yüzde 20 zam yapılacak. Bu değişiklikle birlikte en ucuz sigara fiyatının 66 liraya yükselmesi beklenirken, tüm sigara markaları için 15 lirayı bulan artışlar yaşanacak.

Hem nisan hem de mayıs ayında zamlanan sigara fiyatlarında en büyük artış temmuz ayında yaşanacak.

Türkiye'de alkol ve sigara ürünleri için fahiş oranlarda uygulanan ÖTV, temmuz ayı ile birlikte yüzde 20 artacak. Bu durum, sigara fiyatlarını da doğrudan yukarıya çekerken gelecek ay itibarıyla en düşük sigara fiyatının 66 liraya yükseleceği öğrenildi.

Söz konusu artış marka bazlı olmadığından, sigara grubu fark etmeksizin piyasada satışı yapılan tüm ürünler bu artıştan etkilenecek. Sigara fiyatlarının 10 ile 15 lira arasında değişiklik yaşaması beklenirken, vatandaşların ortalama sigara fiyatının 80 lirayı bulacak olmasına tepkisi çok sert oldu.

Yapılanan yaşam tarzına bir müdahale olduğunu belirten milyonlarca kullanıcı, yetkililere isyan ediyor.

Mayıs ayında yapılan zamlarla birlikte güncel sigara fiyat listesi de merak konusu oldu. Paylaşılan bu rakamlara gelecek ayda 10-15 liralık eklemeler yapılarak yeni bir fiyat listesi yayınlanacak. 2024 yılının mayıs ayı itibarıyla geçerli sigara fiyatları şu şekilde:

Winston sigara fiyatları hakkında güncel ve detaylı bilgilere sahip olmak, sigara tiryakileri için oldukça önemlidir. Sigara fiyatlarının sürekli olarak değişmesi ve zam oranlarının artması, tüketicilerin bütçelerini etkileyebilir. Bu nedenle, Winston sigaralarının güncel fiyat listesine dair doğru bilgilere sahip olmak, alışveriş deneyimini daha planlı ve uygun hale getirebilir.

Winston Slender sigara fiyatı: 66,00 TL

Winston Dark Blue, Deep Blue sigara fiyatı: 66,00 TL

Winston sigara fiyatı: 68,00 TL