GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
30 Ağustos 2024 Cuma 17:31

Sığacık’ta katliam!

İzmir’in Seferihisar ilçesinde 15 kedi ve köpek zehirlenerek katledildi.

EGEDESONSÖZ- Yürekleri sızlatan olay Sığacık Mahallesi’nde meydana geldi.

Henüz kimliği belirlenemeyen kişi yada kişiler tarafından sokak hayvanlarına zehirli gıda verildi. Gıdaları tüketen 15 kedi ve köpek can çekişerek hayatını kaybetti.

Yaşanan vahşet ile ilgili olarak Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Açıklamada şunlara yer verildi:

“Sığacık Mahallesi’nde onlarca masum sokak hayvanının zehirlenerek öldürülmesi hepimizi derinden yaralamıştır. Bu insanlık dışı ve vahşi olay, Seferihisar’ın hoşgörüsü, doğaya ve canlılara saygısıyla bilinen kimliğine asla yakışmamaktadır.

Bu vahşeti kınıyor ve lanetliyorum. Hayvanlara yönelik her türlü şiddet ve kötü muamele, bizim gözümüzde en ağır suçlardan biridir ve bu suçu işleyenlerin adalet önünde hesap vermesi için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz.

Seferihisar Belediyesi olarak, bu tür olayların bir daha asla yaşanmaması için gerekli tüm önlemleri alacağız. Sokak hayvanlarının güvenliği ve refahı için yeni projeler başlatarak, bu trajediyi asla unutmadan, hayvan dostu bir Seferihisar için çalışmaya devam edeceğiz.

Olayın sorumlularının bulunması ve yargı önünde hesap vermesi için emniyet güçleriyle yakın işbirliği içindeyiz. Ayrıca, hayvan hakları savunucularımızla ve sivil toplum kuruluşlarımızla da birlikte hareket ederek bu acı verici olayın sorumlularının bulunmasını sağlayacağız.

Tüm hemşehrilerimin acısını yürekten paylaşıyorum. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya, doğamızı ve tüm canlıları korumaya davet ediyorum.

Seferihisar'da hep birlikte sevgi, saygı ve hoşgörüyü hâkim kılmak için var gücümüzle çalışacağız”