GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
13 Mart 2023 Pazartesi 08:11

SGK İzmir'de 'hayalet şirketler'in peşinde!

SGK İzmir İl Müdürlüğü, gazetelere verdiği ilanlarla aralarında batık şirketlerin ve kişilerin 800’ün üzerinde tüzel ve gerçek kişiden alacağı 64 milyon TL’nin peşine düştü.

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ – Sosyal Güvenlik Kurumu İzmir İl Müdürlüğü tahsil edemediği alacakları için harekete geçti.

Basın İlan Kurumu üzerinden gazetelere ilanlar veren SGK İzmir 834  tüzel ve gerçek kişiden alacaklarını talep etti. Alacakların büyük bir kısmı idari para cezaları ve ödenmeyen primlere dair.

İlanların toplamına göre kurumun en az 64 milyon 454 bin TL civarında alacağı bulunuyor. 2000’li yılların başından günümüze kadar kalan alacakların önemli bir kısmını ise gecikme zamları oluşturuyor.



LEVANTEN AİLE DE BORÇLULAR ARASINDA
Alacaklıların arasında yabancı sermayeli şirketler de yer alıyor. İtalyan asıllı Penetti Ailesi’nin P.E.A Hafif Metaller Döküm Sanayii ortakları arasında Edgardo Penetti ve Armando Penetti’ye ait borçlar da listede yer aldı. Penetti kardeşlerin SGK'ya 10 milyon TL’nin üstünde borcu bulunuyor. 

Edgardo Penetti’nin 2005 yılında vefat ettiği öğrenilirken Armando Penetti’yle ilgili bir bilgiye ulaşılamadı. Levanten bir aile olan Penetti’lerin makine ve makine malzemeleri ticareti ile uğraştılar. Aile ile aynı adı taşıyan Karşıyaka’da bir köşk de bulunuyor.