GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
13 Nisan 2020 Pazartesi 21:48

Seyyar Pazar’ın güzergahı belli oldu: Sırada hangi ilçeler var?

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı “Seyyar Pazar” uygulamasının güzergahı belli oldu. Buca’dan yola çıkan proje sırasıyla Bornova ve Karşıyaka’da uygulanacak. Genel Sekreter Dr. Buğra Gökçe, “Sosyal mesafeyi koruyarak Pazar ihtiyacını eve ulaştırmayı amaçlayan proje yola çıktı” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer öncülüğünde koronavirüs salgını nedeniyle evlerinden çıkamayanlar için geliştirilen “Seyyar Pazar” uygulaması sürüyor. Buca’da Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın da katılımıyla startı verilen proje uygun fiyata sebze ve meyveleri alıcısıyla buluşturuyor.

Projenin duyurulması ve start almasının ardından birçok vatandaş kendi ilçesine ne zaman gelineceğini sordu. Uygulama hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlar seyyar pazardan nasıl haberdar olacakları konusunda bilgi istedi.

-SEYYAR PAZAR YOLA ÇIKTI

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe güzergahlar hakkında bilgi verdi. Gökçe, “Buca’da yola çıkan proje Bornova ve Karşıyaka’da bu hafta, Konak-Bayraklı-Karabağlar ve Çiğli haftaya, Gaziemir, Balçova, Narlıdere ve Güzelbançe ay sonunda” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi'nin sebze meyve fiyatları ise oluşturuldu. Tüm ilçelerde aynı olacak olan tarifeler şu şekilde oluştu:

SEYYAR PAZAR FİYAT TARİFESİ: