GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
20 Mayıs 2022 Cuma 11:32

Seyrek'te sular durulmuyor... Meclis üyeleri de yargının yolunu tuttu!

Menemen Belediyesi tarafından alınan Seyrek’teki 1,6 milyon metrekarelik arsanın satış kararı ikinci kez yargıya taşındı. CHP ilçe örgütünün ardından CHP’li meclis üyeleri de kararın iptalini istedi.

EGEDESONSÖZ - Menemen Belediyesi mülkiyetinde bulunan ve Belediye Meclisi tarafından oy çokluğu ile Seyrek Villakent Mahallesi’nde yer alan 1 milyon 600 bin metrekarelik alanın satış kararı Cumhuriyet Halk Partili isimlerin açmış olduğu dava sonucu iptal edilmiş, Menemen Belediyesi’nin kararı temyize taşıması da kararı değiştirmemişti.

YENİDEN MECLİSE GELDİ
Mahkeme tarafından iptal edilen satış kararının son meclis toplantısında tekrar meclis gündemine getirilmesi mecliste tartışmalara neden olmuştu. Tartışmalar sonrası ilgili gündem maddesi için oylamaya geçilirken, yapılan oylamada 15 kabul, 15 ret oy çıkmış ancak yönetmelik gereği başkanın oyu eşitlik halinde çift sayılmasından dolayı satış kararı oy çokluğu ile kabul edilmişti.

‘KARAR ETİK DEĞİLDİR’
Satış kararı için CHP Menemen İlçe Örgütü iptal davası açtığını duyurmuş, yapılan açıklamada ikinci kez satış kararının alınması mahkemenin kararının tanınmaması olarak değerlendirilmişti.

Bu gelişmelerle birlikte ilçe örgütünün ardından CHP’li meclis üyeleri tarafından da konu yargıya taşındı. Sosyal medya hesapbından açıklama yapan Meclis üyesi Deniz Karakurt, “CHP Meclis Üyeleri olarak Seyrek arazilerinin iptali için yasal başvurumuzu yaptık. Alınan satış kararı yasal değildir, etik değildir, vicdani değildir” dedi.