GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
3 Ekim 2018 Çarşamba 13:09

Seyit Torun o tarihi açıkladı: Adaylar ne zaman belli olacak?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun yerel seçim öncesinde adayların en geç Kasım ayı ortasında açıklanacağını söyledi. Torun, “İzmir büyükşehir belediye başkan adayının açıklanması Ekim ayını geçer” dedi.

EGEDESONSÖZ- Yerel seçim startının verildiği CHP’de aday adayları yola çıkarken takvim de netleşmeye başlıyor. 12 Ekim tarihine kadar partide görevleri bulunanların istifa etmesi istenirken 19’una kadar da başvuruların yapılmasına karar verilmişti. Parti genel merkezi, belediye başkanlarının bulunduğu il ve ilçelerdeki çalışmaları biraz daha sonraki zamana bırakma kararı aldı. Bu kapsamda ilk olarak sorun yaşanmayan, aday adayının bol olmadığı ve partili belediye başkanlarının olmadığı yerler açıklanacak.

Türkiye genelindeki aday açıklama tarihleriyle ilgili bilgi veren CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İzmir için özel bir takvimin belirlenmediğini söyledi. Egedesonsöz’e konuşan Torun, “Ayın 12’sinden itibaren adaylarımızı açıklayacağız. Üzerinde uzlaştığımız, belli olan yerlerimizi bu tarihten itibaren ilan edeceğiz. Süreci Kasım ayının ortalarına doğru tamamen bitirmek istiyoruz. Tüm ülkede bu tarihe kadar açıklanmayan bir il ve ilçenin kalmamasını planlıyoruz” dedi.

Torun,  İzmir’in de durumuyla yakından ilgilendiklerini belirtirken partinin en güçlü olduğu il için hassas davrandıklarını söyledi. Torun, “İlçelerimiz ve Büyükşehir için çalışmalarımız var. Adaylarımızı çeşitli yöntemlerle belirleyeceğiz. Bunun içinde önseçim, merkez yoklaması, anketlerle ölçümlerimiz olacak. Hangi yöntemi nerede uygulayacağımıza şimdilik karar vermedik.  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başkan adayının belirlenmesi ve açıklanması Ekim ayını geçer. Yani Kasım ayında bu durum noktalanmış olur. Önümüzde çalışma yapmak ve durumu değerlendirmek için bir ay gibi bir süre var” diye konuştu.