GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
1 Mayıs 2018 Salı 11:32

Seyit Torun’dan adaylara net mesaj: Babamın oğlu olsa fark etmez!

Genel seçim öncesinde kurulan milletvekili aday belirleme komisyonunda İzmir’den sorumlu olan Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun çalışmaların başladığını söyledi. Torun, “Bir oy daha fazla kiminle alırız ona bakacağız. Şunun, bunun yakınını tanımayız. Babamın oğlu dahi olsa fark etmez” dedi.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde bir yandan Cumhurbaşkanlığı sürecine yönelik çalışmalar devam ederken diğer yandan milletvekili aday belirleme işlemleri de sürüyor. Aday listelerinde yer almak isteyenlerin başvurularını kabul eden genel merkezde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesiyle komisyon oluşturuldu.

Komisyonda Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun, Faik Öztrak, Muharrem Erkek, Çetin Osman Budak, Tekin Bingöl yer aldı.  Partinin en güçlü olduğu ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun milletvekili olduğu İzmir ise Adana, Malatya, Erzurum, Van, Konya, Zonguldak, Kırklareli, Manisa ve Tekirdağ illeriyle birlikte Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’a emanet edildi.

Egedesonsöz’e konuşan Torun, milletvekili adayı olmak isteyenlerin başvurularının alınmaya başlandığını söyledi. Torun, başvuru yapan isimlerle genel merkezde birebir görüştüklerini vurgularken, partinin ve kendisinin kıstaslarını sıraladı.

Torun, “Milletvekili adaylık başvurusu yapan kendisini anlatacak. Kısaca bir özgeçmişini, yaptıklarını, hedeflerini sıralayacak. Biz de anlattıklarını not edeceğiz. Tabi ki ölçütlerimiz, kıstaslarımız var. Şahsen bir oy daha fazla kiminle alırsak onun tercih edilmesine çalışacağım. Halkın içinde olan, parti örgütleriyle barışık, belediye başkanları ve parti yöneticileriyle diyalogları olan, vatandaşın kalbinde yer edinmiş kişileri seçeceğiz.  Liyakatı merkezimize alarak kişinin davranışına, giyimine, konuşmasına, hitabetine, eğitimine de bakacağız. Burada tarihi bir sorumluluğumuz var. Bunun bilinciyle hareket ediyoruz. Tabi ki her partilimizi çok seviyoruz ama bu durum bizim için de partimiz için de çok hassas. Seyit Torun olarak babamın oğlu da olsa benim için fark etmez. Burada önemli olan partimizin geleceği ve nitelikli kişilerin görevlere getirilmesi için çalışmaktır” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Torun, çalışmalar sonrasında aday adaylarıyla ilgili hazırlanan bilgi notları ve kanaatleri genel başkana ileteceklerini de sözlerine ekledi.