GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
1 Temmuz 2016 Cuma 11:58

Sevilen yarışmanın İzmirli gelin adayı zeytin işine girdi!

Sevilen yarışma programı Kısmetse Olur’un gelin adaylarından İzmirli Gamze Davgana elendikten sonra zeytinyağı işine girdi. Davgana, Karaburun’da zeytin sıkma tesisi kuracak.

EGEDESONSÖZ - Türkiye’nin Kısmetse Olur isimli yarışma programı ile tanıdığı İzmirli güzel Gamze Davgana yarışmadan elendikten sonra Karaburun’da zeytinyağı işletmeciliğine soyundu. 

Karaburun Yayla Mahallesi’nde zeytin işleme tesisi ve yağhane işine giren Davgana burada satış da yapacak.

Ortağı, Umut Yentürk ile birlikte Çevre Şehircilik Bakanlığı’na ÇED başvurusu yapan Davgana, toplam bin 400 metrekare alanda  “Zeytin Sıkma Tesisi Zeytinyağı İmalatı Ve Satıcılığı (Yağhane İşletmeciliği)” konusunda üretim faaliyeti yapmayı planlıyor.

Tesiste üretim alanları, sosyal alanlar, kazan dairesi bölümü ve ofisler bulunacak. Yapılacak olan tesis prefabrik yapı olacak. Yapılacak bina prefabrik yapı olacağından temel kazma işlemleri olmayacak ve kalıp beton dökülmesi için zemin düzleştirme işlemleri yapılacak ve montaj işlemleri gerçekleştirilecek. Tesisin; zeytinyağı üretim kapasitesinin yılda 90 ton üretime uygun olarak planlandı.