GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Stil
8 Aralık 2017 Cuma 13:24

Sessizce geri gelen 5 moda trendi

Eskiden fotoğraflar yırtılıp atılırdı, şimdiyse basit bir ‘sil’ hamlesiyle o görmek istemediğimiz hallerimizi anılarımızdan çıkarabiliyoruz. Ama moda çok garip bir şey. Ne kadar derinlere gömmek istesek de bazı stiller geri gelip bize yeni sıkıntılar yaratmak konusunda ısrarcı olabiliyor.

Burberry Check
Bir dönem herkesin üzerinde gördüğümüz klasik Burberry kareleri geri dönüyor. Gözlerimizi geometrik bir düzlemde sağa sola savuran bu stili şapkalardan montlara, atkılardan çantalara kadar her yerde ve belki de eskisinden daha yoğun bir şekilde görebileceğiz. Rihanna çoktan abartılı küpeler ve golf çoraplarıyla bir deneme yaptı bile. Bir dönem için unutmuştuk ama galiba simetrik günler bizi bekliyor.

Barok motifler
Hani aynı motifin tüm elbisede tekrar edip durduğu ve uzun uzun bakıldığında baş ağrısı yapan abartı karmaşa vardı ya, o geri geliyor. Bu yıl koleksiyonunda Gianni Versace anısına baştan aşağı aynı motiflerin dolaştığı modellere de yer veren Versace sayesinde hayatımıza tekrar şamdanlar, kenarları varak ile bezenmiş tablolar ve mermerden yapılmış süs havuzları girebilir.

Parlak dev küpeler
90'ların sonu 2000'lerin başını hatırlarsanız ışıl ışıl parlayan dev küpelerimiz ile çoğumuz girdiğimiz mekânların en göz alıcısı olmuştuk. Sonraları sakince bu JLo tutkumuzu bir kenara bırakmıştık. Ama artık takı kutularının en arkalarında beklemekten sıkılan küpelerimize gün doğdu. Işıklar yansın, perde açılsın.

Süslü stiletto
Parlaklıktan söz etmişken, Gucci ve Yves Saint Laurent sayesinde elması andıran süslemeleri ve yüksek topukları ile stilettolar da geri geliyor. Süs bir dönem yerini sadeliğe bırakmıştı. Sanırız tasarımcılar sadeliğin bu hükümranlığını bitirmek konusunda anlaştılar. Sizi baştan aşağı süzecek gözlere alışmanızın zamanı geldi.

Halhallar
Uzun bir süredir unutulmuş bir aksesuar olan halhallar ayak bileklerindeki eski yerlerine dönüyorlar. Yeni koleksiyonlardaki göz alıcı, parlak halhallar Victoria Beckham'da görünmeye başlandı bile. İşte 90'ların bir zaferi daha.