GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
19 Şubat 2016 Cuma 17:51

SES üyeleri Cumhurbaşkanı’na hakaretten hakim karşısında

Ankara Garı önündeki terör saldırısını kınamak için İzmir'in Bergama ilçesinde düzenlenen basın açıklamasında, karikatürlü dövizle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi Ender Mete'nin yargılanmasına başlandı.

Geçen 10 Ekim'de Ankara Garı önünde meydana gelen ve 102 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısının ardından Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) tarafından Türkiye genelinde terörü kınamak için basın açıklamaları yapıldı. Bu basın açıklamalarından biri de Bergama'da yapıldı. Bergama'daki basın açıklamasından KESK'e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi Ender Mete, karikatürlü döviz taşıdı. Taşıdığı dövizle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla Mete hakkında, TCK'nın 299 maddesi uyarınca 4 yıla kadar hapis istemiyle Bergama Asliye Ceza Mahkemesi'nde geçen 25 Aralık'ta dava açıldı. Davanın bugün görülen ilk duruşmasında, hakim, kimlik tespitlerinin yapılmasının ardından dosyayı incelemek üzere duruşmayı erteledi.

Duruşma çıkışında açıklama yapan sanık Ender Mete'nin Avukatı Hasan Hüseyin Evin "Her davanın bir adı oluyor. Bu davayı da biz, 'Yarım yüz davası' olarak adlandırabiliriz. Bir dövizin üzerine yarım insan yüzünün figürünün çizilmiş olması nedeniyle buradan Cumhurbaşkanına hakaret suçlaması çıkarabilmiş olan bir iddia makamı ile karşı karşıyayız" dedi. Ardından SES İzmir Şube Başkanı Rukiye Çakır kısa bir açıklama yaparak gelişmeleri kınadı.

Basın açıklamasına Bergama ve Dikilideki KESK'e bağlı sendikaların üyelerinin yanı sıra bazı sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri de destek verdi. (dha)