GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
23 Kasım 2021 Salı 11:06

SES'ten 'Sağlıkçı Kart'a destek, Büyükşehir'e çağrı

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde gündeme gelen 'Sağlıkçı Kartı' ile ilgili konuşan SES İzmir Şube Eş Başkanı Erkan Batmaz, alınan kararı desteklerken, "Sağlıkçı kart, çok değerli ve anlamlı. Sürekliliği açısından önemli ancak hastanelerimize servislerimizin ayarlanması gerekiyor. Bunu tek muhatabı tabi ki belediye değil, asıl muhatap Sağlık Bakanlığı. O yapmadığı için bizlerde çözümleri yerel de arıyoruz" ifadelerini kullandı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Pandemi nedeniyle en zor şartlarda çalışan meslek gruplarının başında yer alan sağlık çalışanlarına kent genelinde ücretsiz ulaşımın sağlanabilmesi amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi önemli bir uygulamaya geçmek için düğmeye basmıştı.

Hem sağlık çalışanlarının ulaşımdan rahat yararlanabilmesi hem de vatandaşların sıkça eleştiride bulunduğu sağlıkçıların da 'HES kodu'nun sorgulanabilmesi için İzmirim Kart'ın bünyesinde 'Sağlıkçı Kartı' çıkarılması önerisi meclis gündemine getirilmiş ve öneri oy birliği ile komisyonlara sevk edilmişti.

Meclis gündemine getirilen madde ile ilgili Ege'de Sonsöz'e konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şube Eş Başkanı Erkan Batmaz, Büyükşehir'in hamlesinin oldukça önemli ve olumlu olduğunu belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlıkçılar için hayata geçirilmesi planlanan 'Sağlıkçı Kart' kararına destek veren Batmaz, "Sağlıkçı kart aslında pandemi sürecinde yoğun bir şekilde çalışan sağlıkçılar için çok anlamlı bir şeydi. Ulaşım ücretsiz yapıldı, sonra normalleşme ile yeniden ücretli hale getirildi. Biz ücretsiz süreci bittiğinde Büyükşehir ile  ücretsiz olamıyorsa dahi öğretmenler gibi indirimli olabileceği  konusunda talepte bulunmuştuk. Görüşlerimizi olumlu bulmuşlar" dedi.

SERVİSLER GERİ GELMELİ
Sağlıkçı Kart'ın yanı sıra hastanelere sağlıkçıları taşıyacak olan servislerin de geri gelmesi gerektiğini belirten Batmaz,"Gerçekten çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Hemen hemen 7/24 şekilde çalışan bir alanız. Sağlıkçıların alanı, tatili yada başka bir süreci yok. Pandeminin geçmiş döneminde belediyenin sağladığı servisler çok önemliydi. Belirli hastanelere servis sağlanabilmişti. Normalleşme ile bu kalkmış oldu. Sağlıkçı kartı çok değerli ve anlamlı, sürekliliği açısından önemli ancak hastanelerimize servislerimizin ayarlanması gerekiyor. Bunu tek muhatabı tabi ki belediye değil, asıl muhatap Sağlık Bakanlığı. Hastanelerde hizmetlerimizin aksamaması için, korunma ile buralara ulaşmamızı sağlayacak olan kurum Sağlık Bakanlığı'dır. Ancak o yapmadığı için bizlerde çözümleri yerel de arıyoruz. Bakanlık bizim yemeğimizi ayarladığı gibi ulaşımımızı en kısa sürede ayarlamalı. Bizim önümüzdeki dönem için en önemli talebimiz budur" diye konuştu.