GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Mayıs 2024 Perşembe 12:56

Ses sistemi krizi: BAL'a veto!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in mezun olduğu Bornova Anadolu Lisesi’nin (BAL) düzenlemek istediği etkinlik için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden talep edilen ses sistemi iddiaya göre karşılanmadı. Bunun üzerine konunun Özel’e iletildiği ve Özel’in araya girmesi ile ses sistemi verilmesinin kabul edildiği bildirildi.

erhangulec.com’un haberine göre,  CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de eğitim gördüğü ve bu yüzden büyük önem verdiği Bornova Anadolu Lisesi (BAL) ile Büyükşehir Belediyesi arasında kriz çıktı.

Edinilen bilgiye göre, BAL, düzenleyeceği bahar şenliği için Büyükşehir Belediyesi’nden kendilerine ses sistemi verilmesini talep etti. Ancak, belediyenin Kültür Sanat Dairesi Başkanlığı yetkilileri, Başkan Cemil Tugay’ın okullardan gelen bu taleplerin kabul edilmemesi yönünde talimatı olduğunu ve bu nedenle talebi karşılamayacaklarını bildirdi.

ÖZGÜR ÖZEL DEVREYE GİRDİ
Aldıkları bu cevap üzerine okul ve vakfı tarafından konu BAL’da eğitim gören Genel Başkan Özgür Özel’e iletildi. Genel Merkez kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Özel’in devreye girmesiyle Büyükşehir Belediyesi, bu tutumundan vazgeçti ve ses sistemi vermeyi kabul etti.

Bu arada Tugay’ın görevi devraldığı eski Başkan Tunç Soyer de BAL mezunuydu. Soyer, BAL’dan birçok dönem arkadaşına belediyede önemli görevler vermişti.

TINAZTEPE İÇİN DE VERMEDİ
Diğer yandan Büyükşehir Belediyesi’nden aynı şekilde kendisinden bahar şenlikleri için ses sistemi talep eden Tınaztepe Üniversitesi’ne de ret cevabı verildiği kaydedildi.