GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Şubat 2021 Cuma 10:28

Ses kayıtları gündeme oturdu: Dosyası yüksek disiplinde!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Alzheimer” dediği iddia edilen ses kayıtları nedeniyle AK Parti MYK’sı tarafından ihraç istemiyle disipline gönderilen İzmir 24. Dönem Milletvekili ve Önceki İl Başkanı Aydın Şengül’ün dosyası Yüksek Disiplin Kurulu’nun gündemine alındı. MYK üyelerinin imzaladığı sevk yazısıyla kurula giden konu hafta içinde görüşülecek.

EGEDESONSÖZ/ AK Parti 24. Dönem İzmir Milletvekili ve Önceki Dönem İl Başkanı Aydın Şengül’ün disipline gönderilmesinin yankıları sürüyor. AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu (MYK) tarafından “kesin ihraç talebiyle” disipline sevk edilen Şengül ile ilgili ses kayıtları gündeme gelmişti. İki üç parça halinde olduğu öğrenilen ses kayıtlarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için “Alzheimer” dediği iddia edilen Şengül’ün dosyası Yüksek Disiplin Kurulu’nun gündemine girdi. MYK üyelerinin imzaladığı disiplin işlemi partinin aynı zamanda yargı organı olan kurulda değerlendirilecek.

Önümüzdeki hafta Ankara’ya genel merkeze çağrılması beklenen Şengül’e disiplin işlemi ve dosyasının sözlü olarak tebliğ edildiği öğrenildi. Şengül’ün başta ses kayıtları olmak üzere birçok konuyla ilgili hazırlık yaptığı öğrenilirken kendisini genel merkezde yetkili makamlara da anlatmayı düşündüğü dile getirildi.

Şengül’e ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarında, “Cumhurbaşkanı artık kontrolü kaybetti. Ne dediğini kendisine de bilmiyor. Alzheimer gibi davranıyor. Zaten son dönemini yaşıyor, gidici” dediği dile getirilirken ekonomi ve siyasi konularla ilgili de yaptığı eleştiriler içinde, “paranız varsa gidin dolar alın, Türk lirası değer kaybediyor. Paralarınızı dövize yatırın” cümlelerinin olduğu ifade edilmişti.

Öte yandan, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Aydın’ın başkanlığını yaptığı disiplin kurulunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Avukatı Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel gibi isimler yer alıyor.