GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
8 Nisan 2021 Perşembe 14:52

Servisçilerden Soyer’e ‘S Plaka’ çağrısı: Yeni bir ihaleden vazgeçilmeli!

İzmir'de yeni S plakalı araca ihtiyaç olmadığı görüşünü tekrarlayan İzmir Otobüsçüler ve Umumi Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı, "Yargı bile İzmir'in S plakalı yeni araçlara ihtiyacı olmadığına karar verdi. Nitekim 400 araçlık ihaleye 295 kişi katıldı. Bu sayı bile ihtiyaç olmadığını gösteriyor. Büyükşehir, bu konuda ısrarcı olmamalı. Yeni bir ihaleden vazgeçilmeli" açıklamasında bulundu.

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 400 yeni araç için açtığı "S plaka" ihalesi, İzmir 6. İdare Mahkemesi kararıyla iptal edildi. İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı, yargı kararını değerlendirirken, "Yeni bir ihale düşünülmemeli. İzmir'in yeni "S plakalı" araca ihtiyacı yok. Yeniden ihale yapılırsa, yine davalık olur. Bu inatlaşma kimseye fayda sağlamaz. İzmir'in yeni araçlara ihtiyacı yok, derken, nerede ihtiyaç varsa, orada iş yapmaya hazır, yeter sayıda aracımızın olduğunu tekrar ifade etmek istiyorum" dedi.

7 BİN ARACIN YARIDAN FAZLASI, 1.5 YILDIR ATIL DURUYOR
İzmir'de 7 bin dolayında servis aracı bulunduğunu, bu araçların çok büyük kısmının 1.5 yıldır atıl durumda garajda beklediğini hatırlatan Başkan Bostancı, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Daha önceki süreçte, araçlarımızın aylardır kontak kapatmış halde durduğunu ifade ettik. 2020-21 eğitim yılı da bitti sayılır. 1.5 yıldır iş yapamıyoruz. İşsiziz. Pandemi var, okullar kapalı, fabrikalar kademeli saat uygulamasına geçti, çoğu insan evden çalışıyor. Bu olağanüstü durumu herkes yaşıyor. Belediye, 400 araçlık bir ihale yaptı ve buna ihtiyaç olduğunu öne sürdü. Biz de tam tersini savunduk. Böyle bir ihtiyaç olmadığını, garajda yatan araçlarımızı ihtiyaç olan yerlere gönderebileceğimizi ilettik ama Büyükşehir'den geri dönüş olmadı. Sonuçta bir hukuka başvurduk. 400 araçlık ihaleye 301 kişinin katılması bile, ihtiyaç olmadığını göstermeye yetiyor. Yeniden ihaleye çıkılacak olursa, tekrar konu yargıya gider. Böyle bir inatlaşmanın kimseye faydası yok. Yeni bir ihaleden vazgeçilmeli."

BAŞKAN SOYER'E ÇAĞRIDA BULUNDU
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e, ihaleden vazgeçilmesi konusunda çağrıda bulunan Servisçilerin Başkanı Hasan Basri Bostancı, sözlerini şöyle sürdürdü

"İnanıyorum ki, Tunç Başkanımız, hak hukuk çerçevesinde konuyu yeniden değerlendirecektir. Bu konuyu CHP Genel Merkezi'nde, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Esnaftan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Bedri Serter ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile görüştüm. Hepsi, bizimle aynı görüşte olduklarını, yeni S plakaya gerek olmadığını söylediler. İzmir'de 7 bin servis aracı var. Yeni bir ihaleye gerek yok. Bu kadar araç, herkese yeter. Araçlarımızın yarıdan fazlası aylardır kontak çevirmedi"