GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Kültür - Sanat
16 Ekim 2018 Salı 10:29

Seramik Sanatçıları dumana renk verecek

18-21 Ekim tarihleri arasında, Türkiye’nin önde gelen seramik sanatçıları Urla’da bir araya gelmeye ve Duman’ın Renkleri / Ulusal Seramik Pişirme Teknikleri Çalıştayı’nı gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Candan Güngör, Aziz Baha Örken, Elif A. Ağatekin, Efe Türkel, Kaan Canduran, Figen Özden, Hakan Pekyaman, Mine Poyraz, Mürşit Cemal Özcan, Soner Pilge gibi önemli sanatçıların katılımı ile gerçekleştirilecek çalıştayda seramik pişirme teknikleri ile ilgili bilgi birikimleri paylaşılırken, Türkiye’de bir ilke de imza atılacak.
Bilinen yöntemlere ek olarak, Türkiye’de ilk kez uygulanacak bu özel pişirme tekniği, bu çalıştay sırasında açıklanacak. Çalışmalar sırasında yakılacak büyük ateşlerin büyük bir görsellik katacağı etkinliği tüm davetliler izleyebilecek.

Su altında Atatürk’ün resmini yapmıştı

Geçtiğimiz Nisan ayında düzenlenen 1.Ulusal Zeytinli Köşk Sanat Festivali’ni düzenleyen ve suyun altında çizdiği Atatürk portresi ile büyük ilgi toplayan Ressam Turgut Kahraman bu kez Duman’ın Renkleri’ne ev sahipliği yapıyor.
Kahraman, amacının sanat severler ile sanatçıları bu gibi etkinliklerde bir araya getirmek ve sanatın hayatın her anında olması gerektiğinin altını çizmek olduğunu belirtti. 2019 yılı içinde de düzenlenmesi planan çalıştayın bu kez sadece ulusal değil uluslararası özellik taşıması için şimdiden planlamalara başlandığını da belirten Turgut Kahraman, sergilenen ürünlerin satışından elde edilen gelirin ise ismi henüz açıklanmayan bir kuruma bağışlanacağı bildirildi.
21 Ekim Pazar günü sonlanacak çalıştayda ortaya çıkan eserler kısa bir tanıtımın ardından Zeytinli Köşk Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Tarih: 18-21 Ekim 2018
Yer: Zeytinli Köşk Urla /Urla Asfaltı, Yenikent Mahalllesi No: 89 İzmir / Türkiye