GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
14 Şubat 2017 Salı 08:37

Seraları donan üreticiye Büyükşehir’den can suyu!

Menderes’te yoğun kar yağışı ve don olayı nedeniyle seraları büyük zarar gören ve uzman ekiplerce hasar tespiti yaptıran üreticiye, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, meclis oturumuna gönderdiği önergeyle destek verdi.

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menderes’te geçtiğimiz ay yoğun kar yağışı ve don olayı nedeniyle seraları büyük zarar gören yaralarını sarıyor.

Menderes’te seralar için Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na gönderilen yazı sonrası harekete geçen uzman ekipler ilçede hasar tespiti yaptı.

Meclis gündemine Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından gönderilen önerge oy birliğiyle kabul edilirken hasar gören vatandaşlara ilgili kanuna göre destek verilmesi kararı alındı.

ZARAR MİKTARINA GÖRE DESTEK…
Yüzde 20’ye kadar zarar gören üreticiye bin, yüzde 21 ile 40 arasına 2 bin, yüzde 41 ile 60 arasına 3 bin, yüzde 61 ile 80 arasında 4 bin, yüzde 81 ile 100 arasına ise 5 bin lira verilmesi kararlaştırıldı. Bu kapsamda Menderes'e yapılacak yardımın 4 milyon TL'yi bulacağı bildirildi. 

KİRAZ DA UNUTULMADI 
Büyükşehir Belediyesi, Kiraz ilçesinde Ağustos ayında yaşanan doludan zarar gören üreticilerin, aynı alana ekilmek için ihtiyaç duydukları tohumun da yüzde 25'ini karşılayacak. Üreticiler, Büyükşehir Belediyesi'nin desteğinde aldıkları tohumları bahar aylarından itibaren tarlalarına ekecekler ve yeni mahsullerine kavuşacaklar. Bu kapsamda önümüzdeki süreçte Ziraat Odası ile protokol imzalanacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Menderes’teki zarar gören çiftçilerimiz adına meclis üyelerimize teşekkür ederim” dedi.

SOYLU SESSİZ KALDI
Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Meclis Üyesi Mustafa Öztürk oturumda söz alarak alınan karardan dolayı Başkan Aziz Kocoğlu’na üreticiler adına teşekkür ederken, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun söz almaması dikkatlerden kaçmadı.