GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Aralık 2022 Pazartesi 09:11

Şengül transferinde son durum ne?

AK Parti’den ihraç edilmesinin ardından İYİ Parti’ye transfer olacağı yönünde haberlerin çıktığı AK Parti'nin İzmir eski milletvekili ve il başkanı Aydın Şengül’ün nihai kararın ise 2023 yılının ilk aylarında verileceği öğrenildi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - (Kulis Haber) Türkiye’de genel seçim sürecine kısa bir süre kala siyasi partilerdeki hareketlilikte hız kesmeden devam ediyor.

İzmir’de AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi seçim sürecinde saha çalışmalarını ve üyelik çalışmalarını sürdürürken, vekillik için kimlerin aday olacağının yanı sıra partiler arasındaki üye ve transfer rekabeti de hız kazandı.

Dört siyasi parti arasında birbirlerinden oy kazanabilme amacıyla rakip partiler arasındaki transferlere yaşanırken, İzmir’de son dönemlerin ses getiren transfer iddiası ise AK Parti’de uzun yıllar siyaset yapan Aydın Şengül’ün İYİ Parti’ye geçmesiydi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ile geçmişte yakınlığı olduğu bilinen Şengül'e AK Parti’den ayrılmasının ardından ‘İYİ Parti’ye gel’ teklifi gelirken, Şengül’ün ilk etapta bu teklifi sıcak karşıladığı kamuoyuna yansımış ve görüşmeler doğrulanmıştı.

SÜREÇTE SON DURUM NE?
Konunun ilk gündeme gelişinin üzerinden yaklaşık 2 ay geçmesine rağmen henüz somut adımlar atılmaması kulislerde Şengül’ün transferinin durduğu yönünde yorumlanmalara neden oldu. Ancak edinilen bilgilere göre görüşmelerde herhangi bir tıkanma bulunmuyor.

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray ve İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın ‘olumsuz’ görüş verdiği ve geçişine sıcak bakmadığı Şengül transferi için Dervişoğlu'nun Çıray ve Kırkpınar’ın aksine transferin olumlu sonuçlanması için çalıştığı öğrenildi. Teşkilatta Şengül ile ilgili yaşanan itilafın Şengül’ün milletvekili adaylığının olma ihtimalinin olduğu kulislerde konuşulan konular arasında yer aldı.

İYİ Parti’ye yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre Şengül’ün teşkilattaki kongre sürecinin tamamlanmasını beklediğini ve zaman istediği belirtildi. Görüşmelerin İYİ Parti İzmir İl Kongresi’nin hemen ardından Ocak ayının son haftası ya da Şubat ayının ilk haftasında nihayete kavuşacağı da edinilen bilgiler arasında…