GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
27 Mayıs 2022 Cuma 09:42

Şengül ailesi 'termal' işine girdi... Sağlık turizmine yatırım!

AK Parti İzmir eski İl Başkanı ve 24 Dönem Milletvekili Aydın Şengül’ün eşi Nur Şengül’ün yönetim kurulu başkanı olduğu Miray Madencilik Şirketi Foça’da Termal Turizm Amaçlı Jeotermal Kaynak Arama Sondajı Projesi için bakanlığa başvuru yaptı.  Yaklaşık 3 milyon TL kaynak ayıran şirket çıkacak suyun durumuna göre termal tesis yatırımı yapacak.

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir önceki dönem İl Başkanı ve 24. Dönem İzmir Milletvekili Aydın Şengül’ün eşi Nur Şengül’ün yönetim kurulu başkanı ve ortağı olduğu Miray Madencilik Mühendislik İnşaat Şirketi Foça’da “Termal Turizm Amaçlı Jeotermal Kaynak Arama Sondajı Projesi” için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuru yaptı. ÇED süreci başlatılan projede ayrıntılar da yer aldı.

Foça İlçesi, Fevzipaşa Mahallesi, 1623 Arama Ruhsat Numaralı (Erişim No: 3406887) saha içerisinde yer alan 168 Ada, 2 ve 44 nolu Parsellerde, 640.310 m² tapu alanı içerisinde belirlenen toplam 1.100 m² çalışma alanında “Termal Turizm Amaçlı Jeotermal Kaynak Arama Sondajı” gerçekleştirilmesi planlanıyor.  Miray Madencilik Mühendislik İnşaat Şirketi, 5686 sayılı Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde, İzmir Valiliği tarafından verilen Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Arama Ruhsat sahası içerisinde belirlenen 2 noktada jeotermal su sondajı yapacak.

Şirket, sondaj çalışmaları neticesinde yeteri miktar termal akışkan elde edilmesine müteakiben; çıkartılan jeotermal suyun termal turizm amaçlı kullanmayı planlıyor. Termal akışkanın sıcaklık değeri ve debisine bağlı olarak; farklı sağlık turizm uygulamalarının da gerçekleştirilmesi öngörülüyor. Söz konusu proje, termal turizm amaçlı jeotermal kaynak arama projesi olup çıkarılacak jeotermal suyun taşınması ve kullanılması projelerini ise içermiyor.

Öte yandan, sondaj noktalarının yer aldığı parsel alanlarının proje sahibi olan Miray Madencilik firmasına ait olduğu da belirtilirken alan 100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planında “Çayır-Mera” kullanımı ve “Asker Yasak Bölge” sınırları dahilinde yer alıyor.

ŞİRKET ORTAKLARI KİMLER?
Aydın Şengül’ün il başkanlığı yaptığı dönemde yardımcısı olan isimler arasında yer alan AK Parti İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Fatih Pınar’ın oğlu İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Pınar ile Metin Hanedan tarafından kurulan şirketin daha sonra hisse devri yaparak Şengül ailesine geçtiği görülüyor. Ticaret Sicil kayıtlarına göre şirketin Nur Şengül ile birlikte Muharrem Cansızoğlu isimli bir de ortağı bulunuyor.