GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
23 Ağustos 2023 Çarşamba 15:08

Sendikanın ardından söz belediyede… Bordro savaşı!

DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Buca Belediyesi’nde bin 500 işçi iş bırakma eylemi ile ilgili olarak bordro krizi yaşandı. Sendikanın kamuoyuna duyurduğu bordro ile ilgili olarak belediye cephesinden yanıt geldi. Belediye yönetimi, sendikanın yönlendirdiği bordronun güncel olmayan maaş miktarı ve gün üzerinden hesaplanan bordrolar olduğunu duyurdu.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- DİSK’e bağlı  Genel-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Buca Belediyesi’nde ek zam taleplerine yönetimden ekonomik kriz sebebiyle ret cevabı gelmesi sonrasında devam eden iş bırakma eylemi sürüyor.

-BELEDİYEDEN AÇIKLAMA: KRİZ SEBEBİYLE ZAM YAPAMIYORUZ

-SENDİKADAN BORDROLU AÇIKLAMA

Buca Belediyesi’nin süreçle ilgili yaptığı açıklamanın ardından sendika yönetimi işçilerin aldığı maaşların 13-15 bin TL arasında olduğunu duyurmuş ve işçilerin aldığı bordroları kamuoyuna sunmuştu.

Buca Belediyesi cephesinden ise sendikaya bordrolar üzerinden itiraz geldi. Buca Belediyesi yönetimi, sendika tarafından kamuoyuna sunulan bordroların eski ücretlendirme üzerinden verildiğini duyurdu. Yönetim ayrıca sendikanın sunduğu bordrolarda eksik günler olduğunun da altını çizdi. 

BELEDİYE TARAFINDAN KAMUOYUNA SUNULAN VE GIDA KARTI ÜCRETİNİN DAHİL OLMADIĞI GÜNCEL BORDROLAR ŞÖYLE: