GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
16 Mayıs 2016 Pazartesi 13:53

Sendikaların yetki savaşında flaş gelişme: 2 büyük belediyede…

İzmir’de belediyeler üzerinden başlayan sendikaların yetki savaşı tam gaz devam ederken Birleşik Kamu İş Konfederasyonu'na bağlı Tüm Yerel Sen Büyükşehir’de yeniden, Karşıyaka ve Bornova’da da ilk kez yetki aldığını açıkladı. Sendika, sadece bir kişi ile öne geçtiğini duyurdu.

EGEDESONSÖZ - Birleşik Kamu İş Konfederasyonu'na bağlı Tüm Yerel Sen ile KESK’e bağlı Tüm-Bel- Sen arasında İzmir’de belediyelerde devam eden yetki savaşında yeni gelişmeler yaşandı.  İzmir’de yıllardır yetkili olan Tüm-Bel Sen, birçok belediyede yetkiyi kaybetti. Memurların örgütlü olduğu iki sendika arasındaki savaş Mayıs ayında yeni kararlar ile farklı boyuta taşındı.

Birleşik Kamu- İş, geçen yıl Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın kararı ile sadece 12 kişi fazla ile yetki aldığı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde tekrar yetkili sendika oldu. Bu kez fark açılırken üye memur sayısı 2 bin 466 oldu. Tüm-Yerel Sen ise 2 bin 280’de kaldı.

İKİ BELEDİYE DAHA GELDİ
Sendika uzun süredir yaptığı çalışmalar sonrasında Karşıyaka ve Bornova’yı da bünyesine dahil ettiğini açıkladı. Son yapılan sayımlara göre Bornova’da 183 kişiye ulaşırken rakibi ise 122’de kaldı. İki sendikanın çok büyük çaba gösterdiği Karşıyaka Belediyesi’nde ise üyeler arasında yaşanan sendika değişimi hesaplamaların boyutlarını değiştirdi. Birleşik Kamu-İş sadece bir kişi fazla ile yetkiyi alabilecek duruma geldiklerini söyledi. Üye sayısı 186 olurken Tüm-Bel Sen ise 185’te kaldı. Öte yandan AK Partili Selçuk Belediyesi’nde ise yetki 63 kişi ile alınırken diğer sendika 45 kişi ile masaya oturdu.

EMEK EKSENLİ SENDİKAYIZ
Sendikalar arasındaki durumun ardından açıklama yapan Birleşik Kamu İş İzmir İl Başkanı Tamer Yiğit Güler, “Bu yıl da yetki veren emek vererek yetki aldığımız İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çalışanlarına teşekkür ediyorum. Ayrıca ailemize yeni katılanlara ‘hoşgeldiniz’ diyorum.  Biz, emek eksenli sendikayız. Üyemiz olsun olmasın herkese eşit mesafede bulunuyoruz. Başta bizim çalışmalarımızda yardımcı olan sendika üyelerimize, gizli kahramanlarımız ailemize teşekkür ediyorum” dedi.