GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
4 Ekim 2024 Cuma 13:13

Sendikadan 'temizlik personeli' çağrısı: En az 150 bin atama lazım!

Yeterli temizlik personeli bulunamamasından kaynaklı okullarda yaşanan temizlik sorunu devam ediyor. Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Nafiz Ceylan, 30 bin temizlik personeli atamasının da sorunu çözmeye yeterli olmayacağını söyleyerek “En az 150 bin atamanın yapılması gerekiyor. Bakanlık sadece 4’te 1’ini yapıyor. Yaklaşık 60 bin üzerinde okulumuz var. Her okula 1 tane personel bile düşmüyor. Bazı okullarda 3-5 personel ihtiyacı oluyor.” dedi.

Büşra ÇETİNKAYA / EGEDESONSÖZ – Eğitim öğretim dönemi başladığından beri okullarda temizlik krizi devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, okullara 30 bin temizlik görevlisi ataması yapılacağını duyurmuştu.

Temizlik personeli eksikliği nedeniyle bazı okullarda velilerin dönüşümlü olarak okulu ve sınıfları temizlediği ortaya çıkmıştı.

Egedesonsöz’e konuşan Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Nafiz Ceylan, temizlik sorununun hala devam ettiğini ve 30 bin personel atamasının yeterli olmayacağını aktardı.

‘HER OKULA 1 PERSONEL BİLE DÜŞMÜYOR’
Ceylan açıklamasında şunları söyledi:

“Okullarda temizlik sorunu hala devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı’ nın alacağı 30 bin personel yetersiz kalacaktır demiştik. En az 150 bin atamanın yapılması gerekiyor. Bakanlık sadece 4’te 1’ini yapıyor. Yaklaşık 60 bin üzerinde okulumuz var. Her okula 1 tane personel bile düşmüyor. Bazı okullarda 3-5 personel ihtiyacı oluyor. Bakanlık sadece 4’te 1’ini yapıyor. Maliye Bakanlığı tasarruf tedbirleri kapsamında yeterli personel alınamayacağı söyleniyor. Yapılacak olan geçici görevle yaklaşık 9 ay İŞKUR üzerinden çalıştırılacak personel için gider hesaplandığında harcamada çok küçük bir para. Bakanlık bunları hesaplarken eğitimden tasarruf edilemeyeceğini düşünmeli. Başka eyrlerden tasarruf yapılmalı. Faiz lobilerine giden paralar düşünülsün. Tasarruf tedbirleri uygulanmıyor ama eğitim ve sağlığa gelince bu uygulamaları yapıyorlar. Okulumuza yeterli personel ataması yapılmalı.”