GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
31 Temmuz 2023 Pazartesi 16:27

Sendikadan Soyer'e '39 bin TL' yanıtı: Kısmen doğru, kısmen yanlış!

Başkan Soyer’in metroda devam eden grevle ilgili yaptığı açıklamaya yanıt veren Demiryol-İş Sendikası “Emeğin ve emekçinin dostu değerli Tunç Başkanımıza verilen bilgilerin bir kısmı doğru” dedi.

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, metro ve tramvayda uzlaşı sağlanamaması sonrası yaşanan grev ve talep edilen ücretler hakkında yaptığı açıklamaya Demiryol İş İzmir Şube yönetiminden yanıt geldi.

Sendika tarafından yapılan açıklamada Başkan Soyer’in dile getirdiği en yüksek giydirilmiş 25 bin TL net ücretin ve en düşük giydirilmiş 22 bin 100 TL net ücretin içinde 640 TL yevmiye, yakacak yardımı, aile yardımı, çocuk yardımı, birleştirilmiş sosyal yardım iş riski tazminatları, işe devam primi, mesleki sorumluluk tazminatları ve ikramiye bulunduğu aktarıldı.

Sendika ise son talebinin yan hakların tamamı ile en yüksek giydirilmiş net ücret 33 bin 500 TL ve en düşük giydirilmiş net ücret 31 bin TL olduğunu açıkladı.

Müzakerelere açık olunduğunun ifade edildiği açıklamanın tamamı şu şekilde:

Emeğin ve emekçinin dostu değerli Tunç Başkanımıza verilen bilgilerin bir kısmı doğru

Amacımız İzmir halkını mağdur etmek değil, evini geçindiremez hale gelen Metro A.Ş. emekçisinin hakkını almaktır. Grev kararını Sendika tek başına alamaz. Temsil ettiği emekçilerin onayı olmadan hiçbir sendika işçiyi greve götüremez.

Metro emekçisinin durumu çok vahim, geleceklerinin düşünmeyi bir kenara bıraktılar Önümüzdeki maaşa kadar evlerini nasıl geçindirecekler kara kara düşünmeye başladırlar. Ev kiralarını ödeyemez hale geldiler, kartları ekside, evlerine ekmek götüremez haldeler.

Süreci masada sonlandırmak için her türlü gayret ve çabayı göstererek son güne kadar müzakereyi elden bırakmadık. Fakat SODEM-SEN tarafından ücretlere verilen teklifler son ana bırakıldığından anlaşma sağlanamamıştır.

Tunç Başkanımızın açıkladığı en yüksek giydirilmiş 25.000,00 TL net ücretin ve en düşük giydirilmiş 22.100,00 TL net ücretin içinde 640,00 TL yevmiye, Yakacak Yardımı, Aile Yardımı, Çocuk Yardımı, Birleştirilmiş Sosyal Yardım İş Riski Tazminatları, İşe Devam Primi,Mesleki Sorumluluk Tazminatları ve İkramiye bulunmaktadır.

Dün akşam gerçekleştirilen son toplantıda Sendika olarak bizim en son talebimiz

yukarıdaki yan hakların tamamıyla;

En yüksek giydirilmiş net ücret 33.500,00 TL,

En düşük giydirilmiş net ücret 31.000,00 TL'dir.

Amacımız İzmir halkını asla mağdur etmek değildir. Metro emekçisinin alın terinin karşılığı yeter ki verilsin. Sendika olarak müzakereye 24 saat açık olduğumuzu bildirir,