GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
19 Mart 2016 Cumartesi 13:14

Sendikadan 'muvazaa' hamlesi: Büyükşehir'e ve bakanlığa yazı!

İZELMAN ve İZENERJİ’de örgütlü TÜRK-İŞ’e bağlı Belediye-İş sendikası Büyükşehir Belediyesi ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı İl Çalışma ve İş Kurumu’na resmi yazıyla başvuruda bulundu.
EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ESHOT Genel Müdürlüğü bünyesinde yıllardır faaliyet gösteren otobüs şoförleri ve atölye personeli için aldığı karar çok tartışılmıştı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun talimatı ile kurum yönetimi açılan davalarla boş bulunan 1025 kadrolu işçi kadrosunun doldurulmaması için görevde bulunan 200’e yakın ESHOT kadrosundaki personel farklı birimlere gönderilmişti.

Büyükşehir, bu kararı ile sistemin önünü kapatırken sendikalar ve görev yerleri değişen personel konuyu yargıya taşımıştı.

Süreçte İdare Mahkemesi’ne başvuran personel davaları birer birer kazanırken sendika da harekete geçti.

TÜRK-İŞ’e bağlı Belediye-İş sendikası Büyükşehir Belediyesi ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı İl Çalışma ve İş Kurumu’na resmi yazıyla başvuruda bulundu.

Kuruma gönderilen yazıda personelle ilgili olarak ücret ve sosyal haklarda farklı uygulamaların sürdürüldüğü belirtilerek, muvazaalı durumun araştırılıp bilgi verilmesi istenildi.

Sendika, Büyükşehir Belediyesi’nden ise işçilerin Büyükşehir işçisi olarak kabul edilerek ücret ve sosyal haklardaki farklı uygulamalara son verilmesini talep etti.