GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
13 Nisan 2020 Pazartesi 22:50

Sendikadan flaş açıklama: O firmanın ürünleri virüs bulaştırabilir!

DİSK’e bağlı Gıda İş Sendikası İzmir’in Torbalı İlçesi’nde faaliyet gösteren Ege Hazır Yiyecek Sanayi Şirketi’ne bağlı fabrikada çalışan işçilerin koronavirüs testlerinin pozitif çıktığını açıkladı. Sendika fabrikada üretime devam edilerek ambalajlı ürünlerin bulaştırma riski taşıdığını söyledi.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Torbalı İlçesi’nde faaliyet gösteren Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Hazır Yemek Sanayi Meslek Komitesi Üyesi Murat Ödül ve Zuhal Çelik’in ortak olduğu Ege Hazıd Yiyecek Sanayi ve Ticaret LTD. ŞTİ’ye ait fabrikada çalışan işçilerin koronavirüs testlerinin pozitif çıktığı iddia edildi.

Türkiye Devrimci İşçileri Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) bağlı Türkiye Gıda Sanayii İşçileri Sendikası (Gıda-İş) konuya ilişkin yazılı açıklama yaparken fabrikanın önlem almadığını söyledi. Şirket sahiplerinin testleri negatif çıkanlarla yola devam ettiğini belirten sendika üretilen ürünlerin ambalajlarındaki kalıntılar ile virüsün bulaşma riskine dikkat çekti. Yapılan açıklamada, faaliyetlerin bir an önce durdurulması talep edildi.

İŞTE O AÇIKLAMA:
“İşverenlerin ve hükümetin kar hırsı işçilerin ve halkın sağlığını tehdit etmeye devam ediyor. Fabrika duruş verdiğini açıklamış olsa dahi pozitif çıkar çıkmaz duruş vermemiş, ürünleri güvenceye almak için arkadaşlarımızı çalıştırarak duruş vermiştir. Şirketin dağıttığı ürünlerin marketlere dağıtımının yapılmış olması halka virüsün yayılmasına sebep olmuş olabilir. Halkın ve işçilerin sağlığı için zorunlu çalışması gereken işletmeler hariç derhal üretim durdurulmalı ve işçilere gelir kaybı olmayacak şekilde ücretli izin verilmelidir.  Çalışmak zorunluluğu olan işletmelerde yaygın düzenli test yapılmalı ve önlemler en üst düzeyde alınmalıdır. Çünkü o fabrikada yayılan virüs aslında marketine taşımacısına ve halka kadar herkesin sağlığına tehdit oluşturuyor. Ayrıca sokağa çıkmaya uymayan halka, sağlığı tehditten ceza kesenler, işçilerin ve halkın sağlığını tehlikeye atanlara tek bir ceza işlemi uygulamıyorlar”