GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
1 Nisan 2016 Cuma 13:35

Sendikadan eylem kararı: Belediye önünde yemek çadırı!

Tüm Yerel Sen Sendikası Büyükşehir ile yaptığı toplu sözleşmede yemek yardımı ile ilgili kabul edilen madde üzerine Büyükşehir’in hiçbir çalışma yapmadığı için sendikacılar Pazartesi günü yemek çadırı eylemi yapacak.

EGEDESONSÖZ - Tüm Yerel Sen sendikası Pazartesi günü Büyükşehir önünde yemek çadırı eylemi yapacak.

14 Ocak 2016 tarihinde Büyükşehir ile Tüm Yerel Sen arasında 6000 memuru ilgilendiren Toplu Sözleşme’nin 19. maddesinde yer alan yemek yardımı ile ilgili bir Büyükşehir Belediyesi’nin hiçbir çalışma yapmadığını ifade etti. Sendika 31 Mart Perşembe gününe kadar Büyükşehir’e süre verdi.

Geçen sürede sorun aşılamadı ve sendika eylem kararı aldı.

Pazartesi günü Büyükşehir önünde yemek çadırı eylemi başlatacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Tüm Yerel Sen 1 No’lu Şube Başkanı Dr. Hakan Kıran, gerekli özveriyi ve süreyi kendilerine gösterdiklerini ifade ederek, “İzmir Büyükşehir Belediyesi yöneticilerinden gerekli adımların atılmaması üzerine 15 gün önce basın açıklaması ile uyarımızı yaptık. Şimdi de eylem zamanı. Bu yemek lütuf değil haktır. Emek veriyorsak yemekte istiyoruz. Tüm emek örgütlerini ve emekçilerimizi Pazartesi saat 12.00’de Büyükşehir Belediyesi önünde kuracağımız çadırımıza bekliyoruz. Tüm Yerel-Sen sendikası olarak; gücümüzün yettiği yere kadar belediye emekçilerine yemeği biz vereceğiz. Gerekirse kuru soğan, ekmek yiyerek, hakkımızı alana kadar bu eylemimizi devam ettireceğiz “şeklinde konuşarak bu konudaki kararlılıklarını gösterdi.

Hakan Kıran, yemek çadırı eylemine Büyükşehir Belediyesi’ndeki işçi sendikalarının da destek vereceğini ifade etti.

Çadır eylemine Birleşik Kamu İş Konfederasyonu da destek vererek, Konfederasyon Genel Sekreteri Mücahit Dede imzalı yazılı mesaj gönderdi. Metinde, “4 Nisan 2014 günü başlayacak olan çadır eylemine Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın İzmir örgütlerinin destek ve katılım sunmaları için gerekli çağrı ve çalışmanın yapılmasını bilgilerinize sunar çalışmalarınızda başarılar dilerim” ifadeleri yer aldı.