GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
21 Şubat 2017 Salı 19:19

Sendikadan Başkan Tosun’a mobbing tepkisi

Belediye Başkanı Tosun tarafından iki kez görev yeri değiştirilen memur Peker, girdiği yargı mücadelesini kazandı. Tüm-Bel-Sen uygun şartlarda çalışmayan personelin yanına giderek kendisine destek oldu. Başkan Tosun’a seslenen sendika yetkilileri süreci takip edeceklerini ifade etti.

EGEDESONSÖZ - Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun tarafından görev yeri değiştirilen ve uygun şartların olmadığı bir ortam çalışmak durumunda kalan Zübeyde Peker girdiği yargı mücadelesinden zaferle ayrıldı.

Tüm Bel Sen İzmir 2 Nol’lu Şubet yetkilileri mobbing davasını kazanan belediye çalışanı Zübeyde Peker’i ziyaret etti.

Dikili Belediyesi’nin muhasebe biriminde yıllardır memurluk yapan Peker, görev süresi içinde imza atacağı bazı evrakların mevzuata ve yasalara uygun olmadığını tespit ederek yetkisini kullanmamıştı.

Sendika yetkilileri bu davranışının ardından iki kez görev değişikliğine mecbur bırakılan personel için açıklama yaptı. Peker’in sağlık sorunlarından dolayı sıkıntı çektiğini belirten sendika yöneticileri Dikili Belediye Başkanı Tosun’a tepki gösterdi.

SENDİKA BAŞKAN TOSUN’A
Sendika, “Yeni görev yerinde ziyaret edip çalışma koşullarının elverişsizliğini tespit ettik. Dikili Belediye Başkanı Sayın Mustafa Tosun’a soruyoruz; 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü yaklaşırken bu üyemiz daha önce davayı kazandığımız halde neden hala elverişsiz koşullarda çalıştırılmaktadır? Bu üyemizin başına bir şey gelmesi durumunda bunun hesabını nasıl verecektir? Kendine sosyal belediyeciliği ilke edinmiş bir belediye başkanına yapmış olduğu inisiyatif ne kadar yakışmaktadır ve bu üyemizin koşullarının düzeltilmesi için bir tasarrufu var mıdır? Tüm-Bel-Sen olarak üyemizin yanında olduğumuzu belirtir her türlü hukuksal desteği vereceğimizi haykırıyoruz” açıklamasını yaptı.