GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
26 Mart 2020 Perşembe 14:35

Sendikadan Başkan Arda’ya: Kılıçdaroğlu'nun 13 maddesini görmezden gelemezsin!

Tüm Yerel- Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Özgür Işık, Gaziemir Belediyesi’nin toplu iş sözleşmesini tek taraflı durdurduğunu açıkladı ve “CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun 13 maddelik önerisini görmezden gelemezsiniz” dedi.

EGEDESONSÖZ- Tüm Yerel- Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Özgür Işık, Gaziemir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Halil Arda’yı hedef aldı. Gaziemir Belediyesi ile sendika arasında imzalanmış olan toplu iş sözleşmesinin tek taraflı olarak sona erdirildiğini açıklayan Sendika Başkanı Işık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 13 maddelik önerisini hatırlattı. Başkan Işık ayrıca konuyla ilgilenmeleri için CHP İzmir milletvekillerine ve il başkanına açık çağrıda bulundu.

Işık şunları söyledi:

Bilindiği üzere Gaziemir Belediyesinde Tüm Yerel Sen 2 Nolu Şube olarak imzalamış olduğumuz toplu iş sözleşmemiz tek taraflı olarak yürürlükten kaldırılmıştır. Biz gerek şube gerekse tüm sendika bileşenlerimiz olarak bu uygulamayı asla kabul etmedik. Uzunca bir süredir bu noktada çalışan arkadaşlarımızın hakları ve haklı talepleri için eylemlerimizi sürdürüyoruz. Memurlarımızın bu taleplerinin yerine gelmesi ve tek taraflı bu iptalin yürürlükten kaldırılması için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Ülkemizin şu anda koronovirüs ile mücadelesinde göstermiş olduğu birlik beraberliği, Gaziemir Belediye Başkanından da belediye çalışanları için bekliyoruz.

Bu yaşanan ekonomik ve psikolojik bunalımda belediye başkanının hakkımız olan toplu sözleşme ücretini ödemesini talep ediyoruz! Yaşam koşullarının ekonomik olarak giderek daha da zorlaştığı, insanların korkularla yaşadığı, memur eşlerinin işlerinden olduğu, aile birliğinin sarsıldığı bu dönemde; Belediye Başkanı Sayın Halil Arda’nın bu uygulamasından vazgeçmesini, emekçinin yanında olmasını istiyoruz. Koronavirüs salgınına karşı CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun 13 maddelik önerisini görmezden gelemezsiniz.

Şuanda ana muhalefet partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve belediye başkanları, vatandaşlar, emekçiler, iş dünyası her anlamda yardım için seferber olmuşken, Gaziemir Belediye Başkanı yapılan bu seferberliğe ve parti politikalarına karşı hareket etmektedir.

Başta Cumhuriyet Halk partisi  Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na, İzmir milletvekillerine,İzmir İl Başkanına buradan çağrıda bulunuyoruz. Tüm ülkemizde bu salgına karşı birlikte hareket etme bilincinin yükseldiği bir dönemde memur arkadaşlarımızın daha fazla mağdur edilmemesi en büyük talebimizdir.  Gaziemir Belediye Başkanımızı bu kara günleri; doğru bir adım atmak adına bir fırsat olarak değerlendirmesini ve sürecin daha da uzamamasını temenni ediyoruz.